
Mennyei banános french toast: az érett gyümölcs legjobb felhasználása
Nagyon puha és krémes lesz a banános bundában sült kenyér, sőt, akár kaláccsal is dolgozhatsz, ha még édesebb végeredményre vágysz.
Ez a desszert egy hagyományos húsvéti édesség Spanyolországban, ami nagyon hasonlít a francia, édes bundás kenyérhez, de új köntösbe öltöztetve.
Ellentétben a franciákkal, a spanyolok hidegen fogyasztják, és a citrom- és narancshéj mellett csillagánizzsal és kardamommal készítik, így sokkal illatosabb lesz a végeredmény!
A tejet 100 g cukorral, a citrom- és narancshéjjal, a kardamonnal és a csillagánizzsal egy közepes méretű lábosban, lassú tűzön forraljuk fel, majd főzzük 15 percig. Ha kész, vegyük le a tűzről.
A kenyeret vágjuk fel vastag szeletekre, majd áztassuk bele a fűszeres tejbe, amíg alaposan megszívják magukat. Ha minden szeletet megmerítettünk, tegyük őket egy tányérra pihenni.
A tojásokat enyhén verjük fel, majd a kenyérszeleteket merítsük meg benne.
Eközben egy mélyebb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat a sütéshez, közepes-magas lángon.
A szeleteket kettesével süssük ki, oldalanként 2-3 perc alatt, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.
A kisült kenyérszeleteket tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj kicsepeghessen belőlük.
Egy közepes lábasban keverjük össze a fahéjat és a maradék cukrot, majd öntsünk hozzá egy kis meleg vizet és forraljuk fel.
Amint a cukor feloldódott, adjuk hozzá a mézet és forraljuk addig, amíg szirupos állaga nem lesz. Nem kell, hogy túl sűrű legyen, de túlságosan híg se.
Ha kész a szirup, vegyük le a tűzről és hagyjuk kb. 15 percig pihenni.
A szirupot kanalazzuk a bundás kenyérre, várjuk meg, amíg az szépen magába nem szívja.
A szirupos kenyereket hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe kb. 3 órára, vagy akár egész éjszakára is, mivel a spanyolok hagyományosan hidegen fogyasztják ezt az édességet.
A kenyereket 2-3 napon belül fogyasszuk el.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu