Mennyei banános french toast: az érett gyümölcs legjobb felhasználása

5
Nyomtatás
french-toast2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nagyon puha és krémes lesz a banános bundában sült kenyér, sőt, akár kaláccsal is dolgozhatsz, ha még édesebb végeredményre vágysz.

A french toast, avagy a francia bundás kenyér szuper találmány, ha kedveled a klasszikus sós verziót, mindenképp próbáld ki édesen is. Az alábbi verzió abban is különleges, hogy a kenyérszeleteket nem cukros tejbe, hanem banános masszába kell forgatni, így a cukor csak természetes formában kerül bele, gyümölcsösebb és puhább, krémesebb lesz a végeredmény. 

Hogy a tojás jellegzetes ízét ellensúlyozzuk, fahéjjal és vaníliával ízesítettük a masszát, ezeket a fűszereket nem érdemes kihagyni belőle. Ha pedig mégsem elég édes az ízlésednek a kész french toast, juharsziruppal vagy mézzel is nyakon öntheted. 

Banános french toast

french-toast

Hozzávalók 12 szelethez

  • 2 db érett banán
  • 4 db tojás
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 tk fahéj
  • 120 ml tej/növényi ital
  • 12 szelet szendvicskenyér/kalács
  • vaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A banánokat pucoljuk meg, majd törjük darabokra, dobjuk bele egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a tojásokat, vaníliát, fahéjat és a tejet. Pürésítsük le a hozzávalókat.  Öntsük egy tálba.

Forrósítsunk egy kevés vajat egy serpenyőben.

Fogjunk egy kenyérszeletet, forgassuk meg a banános-tojásos keverékben úgy, hogy mindenhol bevonja, majd tegyük a forró serpenyőbe. Járjunk el így még 1-2 szelettel, vagy annyival, amennyi kényelmesen elfér a serpenyőben. Oldalanként 2-3 percig süssük őket, míg aranybarnák nem lesznek. 

Járjunk el így a maradék szelet kenyérrel is.

Melegen kínáljuk, ha nem elég édes, mézzel vagy juharsziruppal is locsoljuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon