Búzadarasüti banánnal dúsítva: puha, omlós és isteni finom

bancikenyér2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Újragondolt banánkenyér: ezt is mondhatnánk erre az isteni, puha grízes sütire, amely kenyérformában készül.

Egy bögre tej, kakaó vagy kávé mellé, de önmagában is isteni ez a búzadarasüti, a banántól édes és szaftos, a vajtól puha, a búzadarától pedig egészen különleges textúrája lesz. Érdemes vaníliával ízesíteni, de nyugodtan keverhetsz bele apróra tört csokit is, fűszerek közül pedig a fahéj is jól áll neki.

Ízre hasonló lesz a banánkenyérhez, azonban az állaga eltérő, a gríznek köszönhetően harapni valóbb, miközben nagyon omlós. Ha szereted a búzadarasütiket, garantáltan ez lesz az új kedvenced, ha pedig még nem is kóstoltál grízzel készült kevert tésztát, mindenképp próbáld ki. 

Én kenyérsütőformában készítettem a süteményt, de kisebb méretű tepsiben is sütheted, akkor valószínűleg kevesebb idő is elég lesz neki. Mivel nincs benne tojás, könnyedén készülhet vegán verzióban, tej helyett használj növényi italt, a vajat pedig cseréld margarinra.

Búzadarasüti banánnal

bancikenyérjó

Hozzávalók 12 szelethez

  • 240 gramm búzadara
  • 6 csapott ek liszt
  • 1.5 tk sütőpor
  • 1 nagy csipet
  • 80 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 3 darab banán
  • 190 milliliter tej
  • 1.5 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a búzadarát, a lisztet, a sütőport és a sót.

A banánt pucoljuk meg, egy villával pépesítsük.

A vajat olvasszuk meg, keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a banánt és a tejet is, keverjük össze. Keverjük bele a vaníliakivonatot is.

Adjuk a banános keveréket a száraz hozzávalókhoz, keverjük csomómentesre a masszát. Hagyjuk állni 20 percig.

Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 11x25 centis kenyérsütőformát.

Önstük a tésztát az előkészített formába, süssük 40-45 percig. Érdemes ránézni 35 perc után, tűpróbával ellenőrizzük.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük