![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tészta, sajt, bors - Az egyik legfinomabb olasz tésztához ennyi kell
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az olasz "pasta pronto" intézménye a rohanó ember legkedvesebb barátja: ezek azok a tészták, amelyekhez nem kell több idő, mint amennyi alatt maga a tészta megfő. A carbonara ezek közül a leghíresebb, pedig van még jó pár, ami nélkül nem érdemes élni.
Amikor nincs otthon semmi, csak éhesen, fáradtan hazaesünk vacsorára vagy ebédre, ezt a tésztát minden más gyors megoldásnál, még egy szendvicsnél is egyszerűbb összerakni. Tészta és sajt - ez a két alapanyag még egy ritkán főző konyhájában is mindig megtalálható. Ha az a sajt pedig pecorino vagy grana padano, már ott is vagyunk a cél közelében, illetve pontosan tíz percre tőle.
A trükk egyszerű: a tészta forró főzővizével elkeveredett sajtból sima, selymes, gazdag sajtmártás lesz. A bors már csak kiegészítő, tulajdonképp akár elhagyható is lehetne. Az olasz kemény érlelt sajtoknak, különösen a juhtejből készült pecorinonak, amelyre itt szükségünk lesz, annyira gazdag, összetett, édes-sós-csípős íze van, hogy semmi más nem kell mellé.
Egyszerű, de mégis oda kell figyelni néhány dologra: a sajtot már azelőtt elő kell venni a hűtőből, hogy elkezdenénk a tésztát főzni, a főzővizet pedig kissé le kell hűteni, mielőtt a sajthoz adjuk. Ha túl nagy a hőmérséklet különbség, összeugorhat a sajt.
Cacio e pepe - sajtmártásos spagetti
![DSC 2539](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290991/29099137_39a5a010afc6349ed8dff362a75d7fd7_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm spagetti
- 150 gramm pecorino
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 teáskanál só
Elkészítés:
Fotó: Ács Bori
Olvasd el ezt is!