Orosz céklasaláta krémes majonézzel: sok fokhagymával lesz isteni
Szuper választás sült húsok mellé ez a laktató céklasaláta, amelyből a fokhagymát se spórold ki.
A szeptember csodás hónap, ilyenkor még érezni a nyár ölelését, amit lassan, de biztosan hűvös szelek váltanak fel. Már előkerülnek a szezonális kedvencek, az alma, cékla, sütőtök és társaik, de még a nyári finomságokból is találni a piacokon.
Az alma és a cékla nagy kedvenceim, szeretem őket párosítani, legyen szó egy energiadús turmixról vagy egy csodás salátáról. Az alma és a cékla jól megférnek együtt, érdemes különlegesebb ízekkel megbolondítva is kipróbálni őket. Az én kedvenc almás céklasalátámnak a görög joghurt, fokhagyma, só és bors adja meg a karakterét, és még feta sajt is kerül bele. Érdemes még kevés mentát, balzsamecetet és olívaolajat is használni az ízesítésnél. Ez a saláta hidegen az igazi, sült húsok mellé szuperül illik, sőt még szendvicsekbe is lehet belőle kanalazni.
Ha félsz attól, hogy az alma megbarnul, akkor 1-2 evőkanálnyi citromlével forgasd egybe, mielőtt a salátához adod.
Az almát és a céklát reszeljük le vagy vékonyan szeleteljük fel, majd forgassuk egybe.
A joghurtot a sóval, borssal és reszelt fokhagymával keverjük össze.
Az almás, céklás keverékhez adjuk hozzá a kockákra vágott feta sajtot, majd az öntettel meglocsolva kínáljuk. Húsok mellé remekül illik.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu