Vitaminokban gazdag, immunerősítő céklasaláta: diótól és mazsolától lesz különleges

cscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cékla igazi vitaminbomba, dúskál az antioxidánsokban, ásványi anyagokban, érdemes minél többször fogyasztani.

A cékla kapcsán két dolog jut rögtön az emberek eszébe: az egyik, hogy a legfinomabb savanyúság készül belőle, a másik pedig, hogy a cékla fogyasztása közben vigyázni kell, nehogy foltos legyen a ruha vagy az asztalterítő, mert bizony teljesen kimosni szinte lehetetlen küldetés. Jó lenne, ha azt is tudná mindenki, hogy a cékla igazi szuperélelmiszer, az egyik legegészségesebb zöldség, rendbe teszi a vérnyomást, sportolás közben javítja az állóképességet és még bőven lehetne sorolni áldásos hatásait.

Nem kell félni tőle, nem csak savanyúság formájában lehet fogyasztani, készülhet belőle céklalé is, amelyből mindennap érdemes lenne egy pohárral felhajtani az egészség megőrzése érdekében. A cékla izgalmas alapanyag, tehetjük sütemény tésztájába, készülhet belőle leves, grillezni is lehet és ízletes salátákat is össze lehet belőle dobni.

Céklasaláta dióval és mazsolával

csct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab cékla
  • 100 gramm rukkola
  • 100 gramm mazsola
  • 100 gramm kecskesajt
  • 80 gramm dió
  • 2 ág kakukkfű
  • olívaolaj kevés
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A céklákat alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra.

Ezüstpapírból vágjunk le 2 nagyobb darabot, amibe a céklafejeket kényelmesen be lehet csomagolni. Csomagolás előtt a céklákat szórjuk meg sóval, csorgassunk rájuk enyhén az olívaolajból, majd csomagoljuk be őket. Tegyük tepsire, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.

A kihűlt céklát pucoljuk meg, majd vágjuk fel tetszőleges méretűre. A felvágott céklát tegyük salátástálba, forgassuk hozzá a rukkolát, a mazsolát, a durvára darabolt diót, fűszerezzük kakukkfűvel. Tálalásnál a saláta tetejére kecskesajt kerüljön.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük