
Krémes céklasaláta fetával és görög joghurttal – Magában és húsok mellé is tökéletes

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja
Egészséges és könnyed salátát készíthetsz kevés hozzávalóból, amelynek még a színe is felvidít.
A cékla az ősz egyik kedvenc zöldsége, amely nemcsak finom és változatosan felhasználható, hanem nagyon egészséges is. Tudtad, hogy még a sportteljesítményedet is fokozza? Itt olvashatsz róla bővebben, hogy milyen pozitív egészségügyi hatásai vannak, ha rendszeresen fogyasztod.
A cékla nemcsak sós, hanem édes ételekbe is illik, az ízét nem változtatja meg, de a süteményt nagyon szaftossá teszi. Próbáld ki a céklás brownie-t, érezni fogod a különbséget.
A céklát főzheted és sütheted is, utóbbi kicsit időigényesebb, viszont sokkal jobban megmaradnak benne a vitaminok, így készítsd a sütőben tökéletesre. Ehhez a salátához bárhogy készítheted, a lényeg úgyis a puha sajt és a zöldség egyvelege lesz, amelyet a görög joghurt még selymesebbé tesz.
Céklasaláta fetával és görög joghurttal

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab cékla (nagyobb)
- 150 milliliter görög joghurt
- 1 teáskanál méz
- 150 gramm feta sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A céklát hámozzuk meg, és főzzük puhára. Ha megpuhult, kockázzuk fel. A fetát is kockázzuk fel. A görög joghurtot keverjük össze mézzel, olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Óvatosan forgassuk össze a céklával és a fetával, majd tegyük egy órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images