
Bőséges Cézár-saláta csirkemellel dúsítva: öntettel lesz igazán finom

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
A világ legismertebb salátája pirult csirkemelldarabokkal dúsítva készül, igazi tavaszváró fogás, mely nem terheli a gyomrot.
Az eredeti Cézár-saláta pirult krutonnal, parmezánnal és mustáros öntettel készül, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne csavarni a megszokott felálláson, és új köntösben kínálni. Dobd fel grillezett hússal, paradicsommal, uborkával, de az öntettel is megéri játszani.
A feledhetetlen ízélmény érdekében a hús kapjon fűszeres ruhát, úgy nem lesz unalmas. Pácnak az eredeti Cézár-saláta öntetét is használhatod, úgy sokkal finomabb lesz. Ha még tartalmasabban kínálnád, keverj hozzá pirult kenyérkockákat is.
Cézár-saláta csirkemellel

Hozzávalók 3 személyre
Saláta:
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 fej római saláta, jégsaláta vagy fejes saláta
Öntet:
- 2 dl tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál cukor
- só ízlés szerint
- 10 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A fűszereket (füstölt paprika, só, bors, fokhagymapor) keverjük össze a mustárral, olívaolajjal és a citromlével.
A csirkemellet kenjük be alaposan a kikevert páccal, majd serpenyőben vagy grillsütőben mindkét oldalán süssük aranybarnára.
A megsült csirkemellet ízlés szerint vágjuk fel.
A salátát mossuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint, forgassuk egybe a csirkemelldarabokkal.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze, majd tálalásnál kínáljuk a saláta mellé a reszelt parmezánnal együtt.
Fotó: Getty Images