![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
20 perces Cézár-saláta tésztával dúsítva: a nagy kedvenc laktató formában készítve
![cézártésztasaláta2](https://kep.index.hu/1/0/3948/39488/394882/39488289_3012535_432ca3a4d7e42b04d789f20d044a4f4e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Krémes Cézár-öntet koronázza meg a salátát, az ízbomba dresszing nem csak a tésztát, a húst is feldobja.
Ha szereted a Cézár-salátát, de nem érzed elég tartalmasnak, keverj hozzá tésztát, ezzel a plusz hozzávalóval máris laktató lesz. Bár az eredeti változatban nincsen hús és az öntet sem majonézzel készül, most egy kicsit megengedőbbek voltunk, csirkemellel és krémes szósszal dúsítottuk a tésztás verziót.
Csirkéből maradékot is használhatsz, ha nem fogyott el a főtt vagy sült hús, bátran tépkedd bele. Majonézből házit érdemes választani, itt találsz egy szuper receptet, a kruton elkészítését pedig itt írtuk le.
Ha még tartalmasabban kínálnád a salátát, főtt tojást, de akár paradicsomot is keverhetsz bele, igaz, akkor már egyre távolabb kerül a klasszikus recepttől.
Cézár-tésztasaláta
![cézártésztasaláta](https://kep.index.hu/1/0/3948/39488/394883/39488313_3a2326b2a24abd6f85429534dd42036a_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
Tésztasaláta:
- 250 gramm tészta
- 1 darab római saláta
- 1 darab csirkemellfillé
- ízlés szerint kruton
- tálaláshoz parmezán
Dresszing:
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 170 gramm majonéz (házi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szardellapaszta
- 30 gramm parmezán
- 2 teáskanál Worchestershire-szósz
Elkészítés:
Készítsük elő a csirkemellet: vágjuk kockákra vagy csíkokra, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon, forró serpenyőben hirtelen süssük meg pár perc alatt. Mikor kifehéredett a hús, itt-ott picit lebarnult, készen van, tegyük félre.
Közben a tésztát főzzük al dente-re enyhén sós, lobogó vízben. Szűrjük le, öblítsük át, tegyük félre.
Egy kis tálban keverjük össze a dresszing hozzávalóit: a fokhagymát és a parmezánt reszelve keverjük bele.
A római salátát mossuk meg, szedjük leveleire, vágjuk csíkokra, majd adjuk a tésztához a csirkemellel együtt. Keverjük bele a krutont is.
Tálalásnál öntsük nyakon a tésztát a dresszinggel, forgassuk vele egybe, majd ehetjük is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!