Cézár-saláta újragondolva: tortillába töltjük a mennyei hozzávalókat

4
Nyomtatás
cezar-salata-maskent
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A Cézár-saláta egy igazi klasszikus, ám ezúttal egy teljesen új köntösben mutatjuk be, méghozzá szendvics formájában, avokádóval és fodros kellel ötvözve.

A Cézár-saláta az egyik legkönnyebben elkészíthető és legnépszerűbb fogás is egyben. Azonban minden klasszikusra rá lehet unni idővel, ezért most egy olyan ételt mutatunk, amelyben a salátából wrapet varázsolok.

A hozzávalók szinte ugyanazok, mint a salátánál, viszont megspékelem az egészet fodros kellel és avokádóval is, az öntethez pedig tahinit keverek.

Cézár-saláta újragondolva

cezar-salata-maskent

Hozzávalók 4 adaghoz

A morzsához:

  • 30 g pankomorzsa
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vaj
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors

A Cézár-öntethez:

  • 80 g tahini
  • 3 ek. citromlé
  • 1 ek. olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. víz

A wrap töltelékéhez:

  • 1 csokor fodros kel
  • 1 db római saláta
  • 2 db avokádó
  • 2 db csirkemell
  • 4 db tortillalap
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat és a vajat tegyük bele egy kisebb méretű serpenyőbe. Közepes lángon melegítsük fel, majd adjuk hozzá a pankomorzsát és pirítsuk aranybarnára.

Ha kész, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, majd tegyük félre.

Készítsük el a tahinis salátaöntetet. Ehhez tegyük az öntet hozzávalóit egy turmixgépbe vagy aprítóba, és alaposan turmixoljuk össze vagy pürésítsük le, majd ezt is tegyük félre.

A fodros kel leveleit mossuk meg, majd csepegtessük le, végül pedig aprítsuk fel kb. kisujjnyi széles darabokra.

A római salátát szintén szedjük leveleire, öblítsük le, majd aprítsuk fel.

A csirkemelleket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, majd vágjuk fel vékony csíkokra vagy darabokra, és pár perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon.

A káposztát és a salátát tegyük bele egy nagy tálba, majd a lepirított csirkemelldarabokat is adjuk hozzá.

Ezután locsoljunk rá 3-4 evőkanál öntetet, adjuk hozzá a pankomorzsát, és sózzuk, illetve borsozzuk meg, ha szükséges. Alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.

Az avokádókat hámozzuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre.

A tortillalapok közepére tegyünk 2-3 evőkanál salátát, majd arra rá 2 szelet avokádót, és ha szeretnénk, még öntetet.

Ezután tekerjük be a tortillalapot, és akár egyben, akár félbevágva már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon