
Laktató baconös szendvics, avagy BLT: felér egy ebéddel
Ha se időd, se kedved nincs a tűzhely mellett álldogálni, dobd össze ebédre ezt a minden jóval telepakolt szendvicset!
A Cézár-saláta az egyik legkönnyebben elkészíthető és legnépszerűbb fogás is egyben. Azonban minden klasszikusra rá lehet unni idővel, ezért most egy olyan ételt mutatunk, amelyben a salátából wrapet varázsolok.
A hozzávalók szinte ugyanazok, mint a salátánál, viszont megspékelem az egészet fodros kellel és avokádóval is, az öntethez pedig tahinit keverek.
Az olívaolajat és a vajat tegyük bele egy kisebb méretű serpenyőbe. Közepes lángon melegítsük fel, majd adjuk hozzá a pankomorzsát és pirítsuk aranybarnára.
Ha kész, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, majd tegyük félre.
Készítsük el a tahinis salátaöntetet. Ehhez tegyük az öntet hozzávalóit egy turmixgépbe vagy aprítóba, és alaposan turmixoljuk össze vagy pürésítsük le, majd ezt is tegyük félre.
A fodros kel leveleit mossuk meg, majd csepegtessük le, végül pedig aprítsuk fel kb. kisujjnyi széles darabokra.
A római salátát szintén szedjük leveleire, öblítsük le, majd aprítsuk fel.
A csirkemelleket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, majd vágjuk fel vékony csíkokra vagy darabokra, és pár perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon.
A káposztát és a salátát tegyük bele egy nagy tálba, majd a lepirított csirkemelldarabokat is adjuk hozzá.
Ezután locsoljunk rá 3-4 evőkanál öntetet, adjuk hozzá a pankomorzsát, és sózzuk, illetve borsozzuk meg, ha szükséges. Alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.
Az avokádókat hámozzuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre.
A tortillalapok közepére tegyünk 2-3 evőkanál salátát, majd arra rá 2 szelet avokádót, és ha szeretnénk, még öntetet.
Ezután tekerjük be a tortillalapot, és akár egyben, akár félbevágva már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu