
Melengető, fűszeres chai tea latte házilag – Nem csak finom, fel is frissít

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Ropogós

Vörös currypaszta házilag: ennél aromásabbat a boltban sem találsz

Zöldturmix sok kurkumával: antioxidáns és vírusölő is egyben

Fokhagymás, fehér pizzaszósz: 5 perces receptet mutatunk

Tápláló avokádótoast pillanatok alatt: ezzel biztosan jól indul a nap

Egyserpenyős paradicsomos csirkemell: a hús finom és szaftos
A hidegben különösen jól fog esni ez a különleges és izgalmas ízű fűszeres, forró chai latte.
Amikor lehűl az idő, semmi sem esik olyan jól, mint egy melegítő házi chai, amely távol tartja a hideget. A Masala chai egy híres indiai ital, amely nyugtató, finom ízeinek köszönhetően világszerte népszerű. A házi chai elkészítése egyszerű: mindössze egy kis fekete teára, tejre és a kedvenc fűszerkeverékedre lesz szükséged.
A chait tetszés szerint ízesítheted: a fűszerek széles skáláját használhatod a chai elkészítéséhez, próbálj ki különböző keverékeket.
Mi a chai latte?
A chai hindiül teát jelent, a köztudatban fűszeres italként él, és nagyon népszerű, melengető, kávézókban is rendszeresen rendelt. Az igazán szezonális, őszi téli variációja a pumpkin spice latte, vagyis a sütőtökös változat, amely nemcsak krémesen kényeztet, hanem fel is ébreszt, hiszen espresso is van benne. Ha még inkább fokozni szeretnéd az élvezeteket, akkor próbáld ki a gesztenyés változatot is.
Chai tea latte

Hozzávalók 1 személyre
- 250 milliliter víz
- 120 milliliter tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál szálas fekete tea
- 4 darab kardamom
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 darab 2 cm-es gyömbér
- 1 csipet édeskömény (őrölt)
Elkészítés:
A vizet öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a fűszereket, majd forraljuk fel. Adjuk hozzá a teafüvet, és várjuk meg, amíg a tea fel nem oldódik. Öntsük hozzá a tejet, és az egészet forraljuk fel. Vegyük le a tűzről.
Öntsük poharakba, és ízlés szerint ízesítsük cukorral vagy mézzel.
Fotó: Getty Images