Mennyei chiapuding vaníliával és fahéjjal – Mandulaitallal készítve teljesen diétás
5
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire szuper alapanyag a chiamag, amit minden egészségesen étkezőnek ismernie kellene.
A chiapuding nemcsak szuperegészséges fehérjeforrás, hanem tökéletes édesség is, és még az alakodnak sem árt. A kis magok a folyadékban megduzzadnak, és pudingállagot kap a desszert.
Ha szereted a rizspudingot, akkor a chiapuding is a kedvenced lesz, ráadásul ez a változat még szénhidrátmentes is. A vanília és a fahéj igazi melegítő fűszerek, ezekkel ízesítheted a pohárdesszertet. A fahéj nemcsak finom, hanem több áldásos hatásáról is ismert, ezekről itt olvashatsz.
A chiamagot sütikbe is sütheted, például ebbe a frissítő citromos muffinba.
Chiapuding vaníliával és fahéjjal
Hozzávalók 1 adaghoz
- 250 milliliter mandulaital vagy más növényi ital
- 3 evőkanál chiamag
- 1 kávéskanál eritrit vagy más édesítő
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0.5 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban az összes hozzávalót. Tegyük hűtőbe legalább két órára, hogy a magok megszívják magukat. Időnként keverjünk rajta egyet.
Fotó: Getty Images
Címkék: