Fűszeres csirkemellcsíkok rizzsel kínálva: a páctól lesz omlós a hús
A csíkokra vágott húst érdemes egy éjszakára a pácba tenni, úgy sokkal ízletesebb és puhább csirkét szervírozhatsz.
A chilis, szezámmagos csirke kedvelt finomság Ázsiában. Az így készült hús remekül illik rizs és zöldségek mellé, de még tésztával is kínálhatod, vagy akár szendvicsalapanyagnak is tökéletes.
Az eredeti recept szerint a csirkefalatok bő olajban sülnek, aztán jöhet a chilis, szezámmagos szósz. Most sütőben pirul a husi, így sokkal kényelmesebb elkészíteni. Ha nagyon szereted a csípős ízeket, akkor a szószt 1 darab chilipaprikával is dúsíthatod. A recept csirkeszárnnyal és -combbal is működik, ha nincs kedved kis falatokat gyártani.
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, kenjük le kevés olajjal.
A húst vágjuk tetszőleges kockákra vagy csíkokra.
A tojást üssük tálba.
A lisztet keverjük össze a sóval és borssal.
A csirkedarabkákat először forgassuk meg tojásban, majd a lisztben. Ezután a darabokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg kevés olajjal, süssük 15-20 percig. Félidőnél a húst fordítsuk meg.
Magas falú serpenyőben keverjük össze a narancslevet, mézet, barna cukrot, citromlevet, vörösborecetet, szójaszószt, chiliszószt, étkezési keményítőt, fokhagymát, gyömbért és a szezámmagot. A szószt folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg besűrűsödik.
A húst a szósszal forgassuk egybe, majd rizzsel és párolt zöldségekkel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu