Fűszeres csirkemellcsíkok rizzsel kínálva: a páctól lesz omlós a hús

csfcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csíkokra vágott húst érdemes egy éjszakára a pácba tenni, úgy sokkal ízletesebb és puhább csirkét szervírozhatsz.

Kétség sem fér hozzá, hogy a csirkehús, azon belül is a mellrésze sok családban kedvenc, gyakran kerül az étkezőasztalra. Ezen nem is lehet csodálkozni, hisz a csibe melléből rengeteg ízletes fogás készülhet, próbáld ki hasselback technikával, aszalt szilvával töltve, rántva, vagy dobj belőle össze egy csirkebrassóit.

A csirkét nem csak szeletben sütheted, csíkozva, különböző fűszerekkel pácolva is érdemes kipróbálni. Az ízesítéssel nyugodtan játszhatsz, ha a mediterrán aromákat kedveled, akkor oregánó és bazsalikom ajánlott a páchoz, de más irányt is vehetsz, én a csípősebbet szeretem, ezért pikánsabb zamatot kapott a hús.

A csirkemellcsíkok mellé kínálhatsz salátát, mártogatóst, egyszerűen zsemlébe is belepakolhatod, de főzelékfeltétnek is tökéletes.

Fűszeres csirkecsíkok rizzsel

csrct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • olaj szükség szerint
  • 1 bögre rizs
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst vágjuk tetszőleges csíkokra vagy kockákra.

A húsdarabokat helyezzük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, a fokhagymát zúzva, valamint a Cayenne-t, csípős paprikakrémet és egy kevés olajat, majd keverjük egybe az egészet. A befűszerezett húst folpackkal fedjük le, és 2-3 órára vagy egy éjszakára helyezzük hűtőbe.

A húst másnap pirítsuk le.

A rizst kevés olajon pirítsuk, majd öntsük fel dupla mennyiségű vízzel, fedő alatt, gyakran keverve főzzük meg a csomagoláson megadott idő szerint.

Tálalásnál a húst szedjük a rizsre, kínáljunk mellé uborka- vagy paradicsomsalátát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük