Vajpuha, paprikás-joghurtos csirkemell: sajtos panírban sül ropogósra

32
Nyomtatás
paprikas-joghurtos-csirkemell2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Belül vajpuha, kívül pedig ropogós a joghurtos csirkemell, amely mellé petrezselymes burgonya is készül, így tökéletes ebédet tálalhatsz!

Dobd fel a sokszor már unalmas csirkemellet, és próbáld ki ezt a receptet! Mind a pác, mind a panír különleges, így egészen új formában élvezheted a vajpuhára sült húst.

A pác alapját joghurt, pirospaprika és fokhagyma képezi, ez átjárja a csirkemellet kívül-belül, így nemcsak sokkal finomabb, de jóval szaftosabb is lesz a hús. A panír sem mindennapi, a szokásos zsemlemorzsát reszelt sajt dobja fel: ahogyan rásül a húsra, egy egyszerre ropogós és isteni réteget képez rajta.

A köret receptjét is mutatjuk, úgyhogy ne keress tovább, ha egy finom és laktató ebédre vágysz!

Paprikás-joghurtos csirkemell

paprikas-joghurtos-csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 160 g natúr joghurt
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g gouda sajt
  • 80 g zsemlemorzsa
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors

A körethez:

  • 800 g krumpli
  • 2 ek. olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a húshoz a pácot: a joghurthoz adjuk hozzá a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát.

A csirkemellet mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a joghurtos páccal rétegezve helyezzük egy tálba. 1 órára tegyük a hűtőbe.

Addig is készítsük el a petrezselymes sült burgonyát. A krumplit alaposan mossuk meg, vágjuk fel, ezután tegyük egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel. 180 fokon előmelegített sütőben 45 perc alatt süssük aranybarnára.

A panírhoz keverjük össze a gouda sajtot és a zsemlemorzsát. Ebbe forgassuk bele a csirkemellszeleteket. 

A csirkemellet 180 fokon előmelegített sütőben, légkeverésen 30-35 perc alatt süssük ropogósra.

Csalamádéval vagy káposztasalátával találjuk. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon