Ciderrel sült csirkecomb - Csak egyszer kell utána mosogatni!
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
A cideres csirkecomb nem csak egy gyorsan elkészíthető főétel, de még mosogatni is alig kell utána, hiszen az egész egy serpenyőben készül. A különleges mustáros szósztól az omlós csirkecomb szaftos lesz, a lepirult almától pedig különlegesen finom ízkombináció jön létre.
Az almából mindig sütemények, desszertek, esetleg saláták készülnek, pedig húsok mellé is kiváló választás. Ha pedig almát használunk a körethez, akkor miért ne bolondítsuk meg a szószt is vele? Például alma cider formájában.
Frissen a legjobb az elkészült cideres csirke, de ha maradna belőle, akkor 1-2 napig nyugodtan tárolhatjuk a hűtőben. Melegítéskor öntsük nyakon a húst egy kis adag alaplével, így nem fog kiszáradni, szaftos marad. Csirkecomb helyett használhatunk csirkemellfilét is, de akkor nagyon oda kell figyelni a sütési időre, nehogy túlsüljön és cipőtalp állagú legyen.
Ez az étel proteinben gazdag, kalóriában szegény - főleg ha csirkemellből vagy bőr nélküli combból készítik -, úgyhogy tökéletes főfogás lehet fogyókúrázók számára is. Egészséges, finom, gyorsan megvan és még mosogatni sem kell utána - lehetne ennél jobb?
Cideres-mustáros csirke
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 teáskanál olívaolaj
- 8 darab csirkecombfilé (opcionálisan bőr nélkül)
- ízlés szerint só, bors
- 0.5 bögre almás cider
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 3 darab alma (édesebb, pl. Gála)
- 2 teáskanál rozmaring
Elkészítés:
A csirkecombfilét sózzuk, borsozzuk, majd kezdjük el sütni őket az olajon. 4-5 perc után fordítsuk át őket, és addig süssük, amíg el nem készül a hús. Ha elkészült, szedjük ki egy tányérra és takarjuk le fóliával, hogy tartsa a meleget.
Egy kis tálban keverjük ki a cidert a mustárral. A serpenyőt töröljük ki papírtörlővel.
Tegyük a másik 2 teáskanál olajat a serpenyőbe, tegyük rá az összeszelt almát, sót, borsot és a rozmaringot. Süssük 5 percig a szeleteket, amíg az alma megpuhul és elkezd megbarnulni.
Tegyük vissza a csirkecombfiléket a serpenyőbe, öntsük le a cideres-mustáros szósszal, főzzük össze az almákkal 5 perc alatt, amíg a szósz a felére nem redukálódik. Melegen tálaljuk.
Fotó: Shutterstock