Ciderrel sült csirkecomb - Csak egyszer kell utána mosogatni!

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A cideres csirkecomb nem csak egy gyorsan elkészíthető főétel, de még mosogatni is alig kell utána, hiszen az egész egy serpenyőben készül. A különleges mustáros szósztól az omlós csirkecomb szaftos lesz, a lepirult almától pedig különlegesen finom ízkombináció jön létre. 

Az almából mindig sütemények, desszertek, esetleg saláták készülnek, pedig húsok mellé is kiváló választás. Ha pedig almát használunk a körethez, akkor miért ne bolondítsuk meg a szószt is vele? Például alma cider formájában. 

Frissen a legjobb az elkészült cideres csirke, de ha maradna belőle, akkor 1-2 napig nyugodtan tárolhatjuk a hűtőben. Melegítéskor öntsük nyakon a húst egy kis adag alaplével, így nem fog kiszáradni, szaftos marad. Csirkecomb helyett használhatunk csirkemellfilét is, de akkor nagyon oda kell figyelni a sütési időre, nehogy túlsüljön és cipőtalp állagú legyen. 

Ez az étel proteinben gazdag, kalóriában szegény - főleg ha csirkemellből vagy bőr nélküli combból készítik -, úgyhogy tökéletes főfogás lehet fogyókúrázók számára is. Egészséges, finom, gyorsan megvan és még mosogatni sem kell utána - lehetne ennél jobb? 

Cideres-mustáros csirke

ciderescsirkerecept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 teáskanál olívaolaj
  • 8 darab csirkecombfilé (opcionálisan bőr nélkül)
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 bögre almás cider
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 3 darab alma (édesebb, pl. Gála)
  • 2 teáskanál rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsunk fel 2 teáskanál olajat egy mélyebb serpenyőben.

A csirkecombfilét sózzuk, borsozzuk, majd kezdjük el sütni őket az olajon. 4-5 perc után fordítsuk át őket, és addig süssük, amíg el nem készül a hús. Ha elkészült, szedjük ki egy tányérra és takarjuk le fóliával, hogy tartsa a meleget.

Egy kis tálban keverjük ki a cidert a mustárral. A serpenyőt töröljük ki papírtörlővel.

Tegyük a másik 2 teáskanál olajat a serpenyőbe, tegyük rá az összeszelt almát, sót, borsot és a rozmaringot. Süssük 5 percig a szeleteket, amíg az alma megpuhul és elkezd megbarnulni.

Tegyük vissza a csirkecombfiléket a serpenyőbe, öntsük le a cideres-mustáros szósszal, főzzük össze az almákkal 5 perc alatt, amíg a szósz a felére nem redukálódik. Melegen tálaljuk.

Fotó: Shutterstock

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük