Az összes gyümölcsöt vágjuk félbe, és facsarjuk ki a levüket.
Öntsük bele egy nagy kancsóba, és tegyük mérlegre. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy 2 kg-ot mutasson a mérleg.
Egy tálba tegyünk egy muszlindarabot.
A gyümölcsök belső hártyás részét kaparjuk ki, aprítsuk fel, akár kézzel, akár turmixgépben. Ezután tegyük bele a muszlinba az aprítékot és az összes gyümölcsmagot is. Kössük össze a muszlin széleit egy konyhai madzaggal, mintha egy tasakot készítenénk. Tegyük félre.
A citrom és a lime héját vágjuk fel vékony szeletekre vagy darabokra, majd tegyük bele egy lábasba.
Öntsük rá a citrusos vizet, majd tegyük bele a muszlintasakot, és alaposan nyomkodjuk le, hogy a folyadék alatt legyen. Fedjük le az egészet, és hagyjuk 1 éjszakán át puhulni.
Másnap vegyük ki belőle a muszlintasakot.
Forraljuk fel a lábas tartalmát, majd ha forr, mérsékeljük a lángot, és lassú tűzön főzzük kb. 40-55 percig. Ez idő alatt a héjak nagyon szépen megpuhulnak.
Hagyjuk a főzetet kb. 10 percig hűlni. Ezután adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig, amíg teljesen fel nem olvad.
A muszlintasakot alaposan nyomkodjuk meg, hogy az utolsó kis lécsepp is távozzon belőle. A kendőt dobjuk ki a tartalmával együtt.
Forraljuk fel a folyadékot, és a folyamat közben keletkező habot merjük le róla.
Forraljuk kb. 30-40 percig. Ha van hőmérőnk, ami jó lekvár hőmérsékletének méréséhez is, akkor a 105 fok az ideális, amit célszerű elérni a tökéletes állaghoz.
Teszteld le egy fagyasztóból kivett tányérra cseppentve: ha beteszed a fagyóba pár percre, majd kiveszed, és a lekvár redőződik, akkor kész is, de ha nem, akkor tovább kell forralni még kb. 10 percig.
A kész lekvárt vegyük le a tűzről, és hagyjuk kb. 15 percig állni.
Ezután töltsük bele sterilizált befőttesüvegekbe, majd zárjuk le, és konyharuhába csomagolva hagyjuk, hogy lehűljön.
Címkézzük fel, majd mehet is a spájzba.