Selymes, citromos chia puding - Táplál, de mégsem hízol tőle
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Villámgyors és tökéletes desszert a chia puding, ráadásul nagyon egészséges is.
Aki szereti a chia magból készült ételeket, annak nem is kell magyarázni, miért olyan nagyon jó és egészséges ez az alapanyag. A magok nagyon érdekesen viselkednek, ahogy megduzzadnak a nedvesség hatására, pudingos hatást érhetsz el velük.
Önmagában a chia magnak nincs íze, így bármivel ízesítheted. A chia mag, persze mértékkel fogyasztva, nagyon egészséges, teltségérzetet okoz, mégis segít a fogyásban. Érdemes belőle tartani otthon.
A citrom fanyarsága nem csak nyáron esik jól, érdemes minden évszakban használni ezt a C-vitaminban gazdag gyümölcsöt, ezzel ízesítsd a chia pudingot.
A chia puding kókuszitallal készül, de akit esetleg zavar a kókusz intenzívebb íze, készítse el más növényi itallal. Ha pedig még diétásabban szeretnéd, a cukrot helyettesítsd valamilyen természetes édesítővel.
Ha bejött a savanykás citromos íz, de kicsit laktatóbb ételre vágysz, süss amerikai palacsintát, amelynek a tésztájába chia magot is keversz.
Citromos chia puding
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab citrom leve
- 400 milliliter kókuszital
- 50 milliliter víz
- 3 evőkanál nádcukor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál chia mag
Elkészítés:
A citromlevet, a kókuszitalt, a vizet, a nádcukrot és a sót keverjük össze. Adjuk hozzá a chia magot, azzal is jól keverjük el, hogy a magokat jól átjárja a nedvesség. Tegyük turmixgépbe, kicsit pürésítsük le. Kanalazzuk poharakba, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára pihenni.
Fotó: Getty Images