Citromos-chia magos amerikai palacsinta: könnyed, laktató és vitaminbomba reggeli
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Fűszeres zöldségfasírt csicseriborsóval: tartalmas ebéd húsmentesen
Álompuha almás palacsinta: reszelt gyümölcs kerül a tésztába
Tejszínes édeskrumplipüré: fűszeresen készül a krémes köret
Puha áfonyás-mákos kuglóf: egyszerű kevert tészta az alapja
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
A tél közeledtével kedvet kapok a savanykás ízekhez - főleg a citromosakhoz. Lehet, hogy tudat alatt így szeretnék még több C-vitamint bevinni a szervezetembe.
Amikor rendszeressé vált a családban az amerikai palacsinta reggelire, akkor egyik alkalommal kipróbáltam, hogy viselkedik a tésztában a chia mag. Nagyon szeretem ezeket a pici fekete magokat és a gyerekek is szívesen ették.
A chia mag csupa egészség
A chia magnak egyáltalán nincs íze, viszont szuper tápanyagforrás, és a magas rosttartalma miatt sokáig eltelít, nem érezzük magunkat éhesnek. Ez inkább a fogyókúrás étrendet követőknek jó, de a gyerekek emésztésének is jót tesz ez a magas rosttartalmú élelmiszer.
Az amerikai palacsinta tésztája ezerféleképpen variálható: a hagyományostól az egészen diétásig bárhogyan elkészíthető. Ez egy teljesen alakbarát változat, ráadásul tojás nélkül készül, így a vegán táplálkozásba is beilleszthető, természetesen méz nélkül.
Citromos chia magos amerikai palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 210 gramm zabliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 darab banán
- 2 evőkanál chia mag
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 evőkanál citrom leve
- 1 evőkanál citrom héja
- 1 evőkanál eritrit
- 50 milliliter víz
- 300 milliliter növényi tej
Elkészítés:
Keverjük össze a chia magot és a vizet egy kis tálban, és hagyjuk állni, míg a magok megduzzadnak. Keverjük össze a zablisztet, a sütőport és a sót egy másik tálban. A banánt villával nyomjuk össze, keverjük össze az összes többi hozzávalóval, és adjuk hozzá a chia magokat is. Öntsük a lisztes keverékhez, és óvatosan forgassuk össze.
Egy serpenyőt kenjünk meg egy kevés olajjal, és hagyjuk, hogy felmelegedjen. Önsünk bele egy keveset a tésztából, és süssük 1-2 percig. Ízlés szerint kínáljuk a palacsintákat.
Fotó: Getty Images