Citromos-chia magos amerikai palacsinta: könnyed, laktató és vitaminbomba reggeli

3
Nyomtatás
citromos chia magos amerikai palacsinta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tél közeledtével kedvet kapok a savanykás ízekhez - főleg a citromosakhoz. Lehet, hogy tudat alatt így szeretnék még több C-vitamint bevinni a szervezetembe.

Amikor rendszeressé vált a családban az amerikai palacsinta reggelire, akkor egyik alkalommal kipróbáltam, hogy viselkedik a tésztában a chia mag. Nagyon szeretem ezeket a pici fekete magokat és a gyerekek is szívesen ették.

A chia mag csupa egészség

A chia magnak egyáltalán nincs íze, viszont szuper tápanyagforrás, és a magas rosttartalma miatt sokáig eltelít, nem érezzük magunkat éhesnek. Ez inkább a fogyókúrás étrendet követőknek jó, de a gyerekek emésztésének is jót tesz ez a magas rosttartalmú élelmiszer.

Az amerikai palacsinta tésztája ezerféleképpen variálható: a hagyományostól az egészen diétásig bárhogyan elkészíthető. Ez egy teljesen alakbarát változat, ráadásul tojás nélkül készül, így a vegán táplálkozásba is beilleszthető, természetesen méz nélkül. 

Citromos chia magos amerikai palacsinta

citromos chia magos amerikai palacsinta recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 210 gramm zabliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 darab banán
  • 2 evőkanál chia mag
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 3 evőkanál citrom leve
  • 1 evőkanál citrom héja
  • 1 evőkanál eritrit
  • 50 milliliter víz
  • 300 milliliter növényi tej
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük össze a chia magot és a vizet egy kis tálban, és hagyjuk állni, míg a magok megduzzadnak. Keverjük össze a zablisztet, a sütőport és a sót egy másik tálban. A banánt villával nyomjuk össze, keverjük össze az összes többi hozzávalóval, és adjuk hozzá a chia magokat is. Öntsük a lisztes keverékhez, és óvatosan forgassuk össze. 

Egy serpenyőt kenjünk meg egy kevés olajjal, és hagyjuk, hogy felmelegedjen. Önsünk bele egy keveset a tésztából, és süssük 1-2 percig. Ízlés szerint kínáljuk a palacsintákat. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon