Laktózmentes nyári finomság: citromos energiagolyó kesudiós alappal
7
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
A hagyományos kókuszgolyó reformváltozata talán még az eredetinél is finomabb, ráadásul savanykás, citromos ízvilága miatt igazán könnyed, nyári édesség.
Természetesen sütni ezt sem kell, időben tehát ugyanannyi, mint a klasszikus, csak éppen jóval egészségesebb. Cukor nem, csak juharszirup vagy méz kerül bele, bolti keksz helyett pedig krémes kesudió adja az alapját.
Citromos-kókuszos csoda
Tésztává a citromlé alakítja, ebből annyit kell hozzá adagolni, hogy formázható massza legyen belőle. A kókuszreszelék viszont itt sem marad el, a golyóba és a külsejére is kerül belőle, de a citrom és a kókusz annyira fenséges együtt, hogy szerintem ezt senki nem fogja bánni.
Az élvezetet tovább lehet fokozni másfajta magvakkal, tehetünk a kesudió mellé akár mandulát is, de apróbb darabokban is belecsempészhetünk csonthéjasokat, ha ropogósabb textúrára vágyunk.
Citromos-kesudiós golyó
Hozzávalók 16 adaghoz
- 1 bögre kesudió (sótlan)
- 0.5 bögre kókuszreszelék
- 2 darab citrom (leve és héja)
- 2 evőkanál juharszirup vagy méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, alaposan dolgozzuk őket össze, amíg tésztává nem állnak össze. Ha túl száraz, adjunk hozzá még citromlevet, ha túl nedves, akkor adjunk hozzá még kókuszreszeléket. Az a jó, ha picit ragacsos.
Formázzunk nedves kézzel golyókat a masszából, majd hempergessük meg őket kókuszreszelékben. Tegyük őket a hűtőbe, hogy megszilárduljanak.
Formázzunk nedves kézzel golyókat a masszából, majd hempergessük meg őket kókuszreszelékben. Tegyük őket a hűtőbe, hogy megszilárduljanak.
Fotó: Getty Images
Címkék: