Citromos-fokhagymás sült retek: egészséges köret tele ízekkel

4
Nyomtatás
Citromos-fokhagymas-sult-retek-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A retek nem csak salátákba való, megsütve önmagában is különleges köret lehet belőle: most egy citromos-fokhagymás változatát mutatjuk.

Ha a tavaszi időszakban legszívesebben mindennap ennél retket, akkor vedd be ezt a sült változatát is a repertoárodba, úgy biztosan nem válik unalmassá. Önmagában, kevés sóval és borssal is finomra sül, azonban ezzel az ízkombinációval egyszerűen verhetetlen.

A fokhagymához citromlé és reszelt citromhéj is kerül, egyszerre lesz kissé pikáns és üde a retek, sütés során pedig sokkal édesebbé válik, mint amilyen frissen, így az is pluszízt ad az összhatásnak. A receptben megadott sütési idővel még kissé roppanós marad a retek, de ha egészen puhán ennéd, akkor süsd további 10 percig.

Citromos-fokhagymás sült retek

Citromos-fokhagymas-sult-retek

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g retek
  • 1 ek. olívaolaj
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 ek. friss citromlé
  • 0.5 kisebb biocitrom reszelt héja
  • 2 gerezd fokhagyma lezúzva
Recept idők

Elkészítés:

A retket mossuk meg, vágjuk le a szárait és a gyökereit, vágjuk félbe, és tegyük jénaiba vagy tepsibe.

Egy kis tálkában keverjük össze az ízesítőket, majd locsoljuk a retekre, és alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol befedjék a fűszerek.

Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon