
Roppanós, hagymás, ecetes retek: sültek mellé kiváló savanyúság
Ilyenkor is készíthetsz friss savanyúságot, roppanós retekből isteni lesz a végeredmény.
Ha a tavaszi időszakban legszívesebben mindennap ennél retket, akkor vedd be ezt a sült változatát is a repertoárodba, úgy biztosan nem válik unalmassá. Önmagában, kevés sóval és borssal is finomra sül, azonban ezzel az ízkombinációval egyszerűen verhetetlen.
A fokhagymához citromlé és reszelt citromhéj is kerül, egyszerre lesz kissé pikáns és üde a retek, sütés során pedig sokkal édesebbé válik, mint amilyen frissen, így az is pluszízt ad az összhatásnak. A receptben megadott sütési idővel még kissé roppanós marad a retek, de ha egészen puhán ennéd, akkor süsd további 10 percig.
A retket mossuk meg, vágjuk le a szárait és a gyökereit, vágjuk félbe, és tegyük jénaiba vagy tepsibe.
Egy kis tálkában keverjük össze az ízesítőket, majd locsoljuk a retekre, és alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol befedjék a fűszerek.
Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu