Egyszerű citromos kókuszkenyér - Illatos és nagyon puha
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
A kókusz egy ideje nagy kedvenc lett otthon, miután a lányom rájött, hogy a csokis ételekhez remekül passzol az íze.
Amikor hűvösebbre fordul az idő, előkerülnek a teák és - legalábbis nálunk - a tea mellé majszolható sütik, kekszek. Nekem fontos, hogy az italom mellé ehessek is valamit, de nem mindegy mit, más ízeket kívánok a kávé és mást a tea mellé.
Amikor még nem sütöttem, kétféle nápolyit tartottam otthon, kakaósat és citromosat. A citromos, fanyar sütiket azóta is kedvelem, de szeretem őket különlegessé tenni. Ebben a kókuszkenyérben a kókusz édessége keveredik a citrom savanyúságával, tökéletes az ízharmónia.
Citromos kókuszkenyér
Hozzávalók 1 darabhoz
- 110 gramm vaj (olvasztott)
- 200 milliliter tejföl
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál citromlé
- 170 gramm liszt
- 100 gramm cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 170 gramm kókuszreszelék
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy edényben jól keverjük össze az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojást és a citromlevet. Egy másik edényben a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a kókuszreszeléket és a sót vegyítsük össze, majd a kétféle keveréket keverjük együtt csomómentesre. Egy kenyérsütőformát vajazzunk ki, majd öntsük bele a masszát. Kb. 50-55 percig süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images