Citromos orzótészta roppanós spárgával: 20 perces ebéd vagy vacsora

2
Nyomtatás
citromos-orzoteszta-spargaval
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az egytálétel hamar a kedvence lesz mindenkinek, aki szereti a spárgát, a citromot és az orzótésztát, ráadásul mindössze 20 perc alatt elkészül.

Ez a fogás olyan, akár egy falat nyár: friss brokkoli és még frissebb spárga alkotja, amelyekhez édes koktélparadicsom és lédús citrom is társul. Az egész pedig kb. 20 perc alatt elkészül úgy, hogy még a tésztát is kifőzöd.

Kitűnő ebéd- vagy vacsoraötlet, főleg rohanós napokon. Gyors, egyszerű, mégis laktató és tartalmas egytálétel készül belőle, amire nem fogsz tudni nemet mondani!

Citromos orzótészta spárgával

citromos-orzoteszta

Hozzávalók 8 személyre

  • 500 g orzótészta
  • 2 ek. olívaolaj
  • 250 g zöld spárga
  • 350 g brokkoli
  • 2 ek. vaj
  • 2 db zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 240 ml zöldségalaplé
  • 1 ek. olasz fűszerkeverék
  • 2 ek. citromlé
  • 80 g zöldborsó
  • 10 db koktélparadicsom
  • 70 g parmezán
  • 1 ek. petrezselyem
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát mossuk meg, törjük le a fás végeket, majd vágjuk fel kb. 5 cm-es darabokra.

A brokkolit öblítsük le folyó víz alatt, majd szedjük rózsákra és felezzük meg őket. A zöldhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel apró darabokra. A fokhagymát szintén tisztítsuk meg és azt is vágjuk fel apróra. A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk félbe mindet.

A sajtot reszeljük le és tegyük félre.

Egy nagy fazékban forraljunk fel sós vizet nagy lángon. 

Adjuk hozzá a forrásban lévő vízhez az orzótésztát, és időnként megkeverve főzzük kb. 8-10 percig. Ha kész, szűrjük le.

Egy nagy serpenyőben, közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a spárgát és brokkolit.

Pároljuk együtt őket kb. 3-4 percig. Ennyi idő alatt a spárga élénkzöld színű lesz, de még mindig ropogós marad. Ízesítsük sóval és borssal, majd szedjük egy nagy tálba.

Egy másik serpenyőben, közepes lángon, olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymákat.

Főzzük kb. 2 percig, majd adjuk hozzá az alaplevet és az olasz fűszert. Keverjük össze, és pároljuk újabb 3-5 percig. Ezt követően mehet bele a citromlé is.

A zöldborsót és a megfelezett koktélparadicsomokat adjuk hozzá a tésztához a többi zöldséggel együtt.

Végezetül pedig locsoljuk meg a citromos, vajas szósszal, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk tovább, ha szükséges.  

Tálalásnál hintsük meg reszelt parmezánnal és petrezselyemmel, és már ehetjük is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon