Vajon pirult, fűszeres sárgarépa: sültek mellé tökéletes köret
Sárgarépából izgalmas köret készíthető, mely bármilyen sült mellé kínálva tökéletes választás.
A sárgarépa egészséges és finom zöldség, melynek áldásos tulajdonságai nyersen és főve is érvényesülnek, érdemes minél gyakrabban fogyasztani. A sárgarépából izgalmas köretek dobhatók össze, melyek sültek vagy más húsételek mellé is remekül illenek, sőt még szendvicsbe rejtve is tud meglepetést okozni.
Ha nyár, akkor tombol a salátaszezon. Ne csak zöld színben pompázó zöldségekből készüljön a finomság, retekből, paradicsomból vagy épp sárgarépából is fantasztikus köret szervírozható.
A répát sokféle ízesítéssel kipróbálhatod: a joghurt, tejföl, majonéz, fokhagyma is remekül áll a vitaminbombának, vagy római köménnyel is megbolondíthatod, és még a citrom és koriander is jól passzol hozzá.
Az alaposan megtisztított sárgarépát reszeljük le.
Az olívaolajat keverjük össze a citrom facsart levével, sóval, borssal és korianderrel. Ezután a reszelt sárgarépával is forgassuk egybe, majd tegyük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu