Selymes sárgarépa-krémleves fűszeresen: így jönnek ki legjobban az ízei
Nagyon jól mennek az édeskés sárgarépa-krémleveshez a különböző fűszerek. Még az sem baj, ha kimarad a chili vagy a kurkuma.
A vitaminokban gazdag zöldség nem csak levesbe való. A sárgarépából rengeteg izgalmas fogás gyártható, érdemes zöldségfasírt formájában kipróbálni, vagy valamilyen köretet készíteni belőle, melyet krumpli helyett kínálhatsz.
Sárgarépából sokféle kísérőt összedobhatsz. Az egyik legfinomabb változat, mikor a répa vajon pirul kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítve. Így a zöldség kicsit karakteresebb zamatot kap, de az édes aromája is megmarad, amelyre barna cukorral is rásegíthetsz. Ha sósabb irányba vinnéd, akkor bátran adhatsz 1-2 gerezd fokhagymát is a répához, és fehér borsból is szórhatsz rá ízlésed szerint, a cukrot pedig el is hagyhatod.
A sárgarépát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint (a vékonyabb répákat egészben is lehet hagyni, de félbe is vághatjuk, vagy karikázzuk fel).
Egy magas falú serpenyőben vagy lábasban a vajat hevítsük fel, utána dobjuk rá az előkészített répát, fűszerezzük sóval, babérlevéllel, kakukkfűvel és barna cukorral. Körülbelül 4-5 perc után az alaplét is öntsük a zöldségre, és főzzük puhára (15-20 perc).
Fotó: Getty Images