Vajon pirult, fűszeres sárgarépa: sültek mellé tökéletes köret

scover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sárgarépából izgalmas köret készíthető, mely bármilyen sült mellé kínálva tökéletes választás.

A vitaminokban gazdag zöldség nem csak levesbe való. A sárgarépából rengeteg izgalmas fogás gyártható, érdemes zöldségfasírt formájában kipróbálni, vagy valamilyen köretet készíteni belőle, melyet krumpli helyett kínálhatsz.

Sárgarépából sokféle kísérőt összedobhatsz. Az egyik legfinomabb változat, mikor a répa vajon pirul kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítve. Így a zöldség kicsit karakteresebb zamatot kap, de az édes aromája is megmarad, amelyre barna cukorral is rásegíthetsz. Ha sósabb irányba vinnéd, akkor bátran adhatsz 1-2 gerezd fokhagymát is a répához, és fehér borsból is szórhatsz rá ízlésed szerint, a cukrot pedig el is hagyhatod.

Vajon pirult fűszeres sárgarépa

sct

Hozzávalók 4 személyre

  • 600 g sárgarépa
  • 50 g vaj
  • só ízlés szerint
  • 2 darab babérlevél
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 dl alaplé vagy víz
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint (a vékonyabb répákat egészben is lehet hagyni, de félbe is vághatjuk, vagy karikázzuk fel).

Egy magas falú serpenyőben vagy lábasban a vajat hevítsük fel, utána dobjuk rá az előkészített répát, fűszerezzük sóval, babérlevéllel, kakukkfűvel és barna cukorral. Körülbelül 4-5 perc után az alaplét is öntsük a zöldségre, és főzzük puhára (15-20 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük