
Mézes sült répa pár perc munkával: színes köret az ünnepi asztalra

Készíts színes sült répát, és ne felejtsd el elmenteni a receptjét, mert a húsvéti időszak után is bármikor megállja a helyét.
Ha a tökéletes zöldségköretet keresed, akkor megtaláltad: ezzel a gyors répás variációval rengeteg dicséretet bezsebelsz majd. Nagyon könnyű elkészíteni, hiszen nem igényel darabolást, a munka oroszlánrészét pedig a sütő végzi.
A répák a sütőben krémesre és puhára sülnek, a mézes máz pedig kissé karamelles állagot kap, ezért meglepetésként kissé roppanósak is lesznek. A felhasznált fűszerek pedig remekül kiegészítik a répa mézédes ízét.
A recept a klasszikus sárgarépával is tökéletesen működik, de ha a lenyűgöző hatás a célod, akkor válassz színes szivárványrépát.
-
2023-04-11 07:50:02
-
2023-04-10 07:52:02
-
2023-04-07 07:32:01
Mézes sült répa

Hozzávalók 4 személyre
- 1 köteg színes répa (kb. fél kg)
- 1 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 0.25 tk őrölt koriander
- 0.25 tk őrölt kömény
- 0.25 tk só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A mázhoz keverjük össze a mézet, az olívaolajat, a koriandert, a köményt, a sót és a borsot.
A répákat alaposan mossuk meg, és vágjuk le a száraikat. Töröljük szárazra, helyezzük őket a tepsibe, és locsoljuk meg a mézes keverékkel. Forgassuk át őket, hogy minden oldalukat befedje a máz.
Tegyük a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük puhára. Tetszőleges friss zöldfűszerrel, joghurttal, citromlével kínáljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!