
Roppanós reteksaláta krémes joghurttal: sültek mellé tökéletes

A ropogós, fokhagymás reteksaláta hidegen kínálva az igazi, sültek mellé tökéletes kísérő.
Itt a tavasz, dalolnak a madarak, virágba borul a természet, rengeteg finom szezonális zöldségnek és gyümölcsnek lehet örülni. Az egyik legnagyobb tavaszi kedvenc a hónapos retek, mely a legegyszerűbb vajas kenyér mellé kínálva is tökéletes. A retek akkor a legfinomabb, ha szép vékonyan szeletelve tálalod. Ne csak szendvicsek mellé ropogtasd, készíts belőle pompás salátákat is.
Az egyik legfinomabb reteksalátában a zöldség joghurttal és fokhagymával egybeforgatva készül. Ha picivel több izgalmat vinnél bele, akkor finomra aprított chilipaprikával vagy kevés édesköménnyel dúsítva próbáld ki. Ez a saláta hidegen az igazi, ezért tálalás előtt tedd hűtőbe néhány órára, így az ízek szépen összeérnek.
-
2023-04-21 09:36:01
-
2023-04-13 10:30:02
-
2023-04-06 10:32:01
Joghurtos reteksaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 3 csokor retek
- 300 g joghurt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
Elkészítés:
A retket alaposan mossuk meg, majd a lehető legvékonyabban szeleteljük fel.
Egy másik tálban a joghurtot, olívaolajat, citromlét, sót, borsot, fokhagymát keverjük össze, majd a retekre öntsük rá, és alaposan forgassuk vele egybe.
A salátát tegyük hűtőbe, és hidegen kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!