
Sárgarépa-krémleves percek alatt: friss zöldfűszerrel a legfinomabb

Sárgarépából és néhány egyszerű hozzávalóból gyorsan és egyszerűen készül ez a krémes leves. Friss krutonnal tálald!
A krémlevesek nagy kedvenceim, hiszen egyszerűen elkészíthető, könnyed fogások, és az őszi hűvösebb időkben öröm kanalazni őket. Most egy nem átlagos fűszerezésű sárgarépa-variációt hoztam, amelyben a répa nem túl erőteljes ízét friss és őrölt korianderrel emeltem ki.
Azért, hogy tartalmasabb legyen, házi készítésű kruton is került a tetejére. A krémes és roppanós textúrák találkozása pedig egyenesen lenyűgöző lett!

Megjelent Mentes Anyu 3. könyve!
Mentes Anyu elismert szakmai csapatával együtt összeállította a mentes étkezések 50 legjobb receptjét, hogy multikulináris élményekkel örvendeztesse meg a különleges étrendet követő érdeklődőket.
A könyvet, a korábbi kötetekkel együtt, a FeminaShopban lehet megvásárolni, kizárólag online.
Promóció
Sárgarépa-krémleves korianderrel

Hozzávalók 6 adaghoz
A leveshez:
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt koriandermag
- 0.5 tk só
- 1 csipet bors
- 1 kg sárgarépa
- 1.2 l zöldségalaplé (vagy víz)
- 200 ml kókuszkrém (1 doboz)
- 3 ek friss zöld koriander apróra vágva
- 1 tk friss lime-lé
A krutonhoz:
- 4 szelet kenyér
- 2 ek olívaolaj
- 0.5 tk kakukkfű
- 0.5 tk oregánó
- 0.5 tk bazsalikom
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát dinszteljük üvegesre az olívaolajon. Adjuk hozzá az őrölt koriandert, a sót és a borsot, és együtt is pirítsuk őket további fél percig.
Adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt répát, öntsük fel az alaplével (vagy vízzel), és alacsony hőfokon főzzük puhára.
Közben készítsük el a krutont: a kenyeret kockázzuk fel, csurgassuk rá az olívaolajat, és fűszerezzük meg. Alaposan forgassuk át a kockákat, hogy mindenhol átjárja őket a fűszer, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süssük 10 percig, vagy ameddig ropogósra és aranybarnára pirulnak.
Az elkészült levest öntsük egy turmixgépbe, adjuk hozzá a kókuszkrémet és a durvára aprított friss koriandert, és pürésítsük homogén, selymes állagúra. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és facsarjunk bele pár csepp lime-ot.
A levest pirított kenyérkockákkal és friss korianderszórással tálaljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!