Pihe-puha citromos teasütemény: jól bírja a csomagolást

18
Nyomtatás
Citromos teasütemény cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kevert süti pofonegyszerűen készül, finom puha a tésztája, melyben a citrom zamata az úr.

A kenyérformába simított sütemény tökéletes vendégváró, remek választás tea vagy kávé mellé, és még a csomagolást is jól bírja, ezért az uzsonnásdobozban is van helye.

Dobd fel bátran!

A süti masszájába bogyós gyümölcsöket vagy csokidarabokat is keverhetsz. Az elkészült finomság citromos mázzal csábít, de fehér csokival is bevonhatod. Ha pedig az egyszerűség híve vagy, akkor porcukorral meghintve is tökéletes.

Citromos teasütemény

Citromos teasütemény ct
Fotó: Cris Cantón

Hozzávalók 25 x 12 cm-es formához cm átmérőjű formához

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg puha vaj
  • 18 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 darab tojás
  • 2 darab citrom reszelt héja
  • kevés vaj (opcionális a forma kikenéséhez)

A mázhoz:

  • 50 g porcukor
  • 5 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, és adjuk hozzá a sót és a sütőport.

A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a tojást és a citrom reszelt héját. Ezután keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat.

Vegyünk elő egy közepes méretű kenyérformát, kenjük ki vajjal vagy béleljük ki sütőpapírral. Ezután simítsuk bele a masszát.

A sütit toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (45-55 perc).

Közben készítsük el a mázt. A porcukrot és a citrom facsart levét keverjük össze, majd tegyük félre.

A megsült sütit helyezzük sütőrácsra, a tetejét fogpiszkálóval szurkáljuk be, majd csurgassuk rá az elkészült mázt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon