Krémes, citromos tiramisu-pohárdesszert: nem nehéz az elkészítése
A csodaszép, kissé fanyar édesség pofonegyszerűen összedobható, kezdőknek is sikerülni fog.
A kenyérformába simított sütemény tökéletes vendégváró, remek választás tea vagy kávé mellé, és még a csomagolást is jól bírja, ezért az uzsonnásdobozban is van helye.
A süti masszájába bogyós gyümölcsöket vagy csokidarabokat is keverhetsz. Az elkészült finomság citromos mázzal csábít, de fehér csokival is bevonhatod. Ha pedig az egyszerűség híve vagy, akkor porcukorral meghintve is tökéletes.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, és adjuk hozzá a sót és a sütőport.
A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a tojást és a citrom reszelt héját. Ezután keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat.
Vegyünk elő egy közepes méretű kenyérformát, kenjük ki vajjal vagy béleljük ki sütőpapírral. Ezután simítsuk bele a masszát.
A sütit toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (45-55 perc).
Közben készítsük el a mázt. A porcukrot és a citrom facsart levét keverjük össze, majd tegyük félre.
A megsült sütit helyezzük sütőrácsra, a tetejét fogpiszkálóval szurkáljuk be, majd csurgassuk rá az elkészült mázt.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu