Így készül a legfinomabb Cézár-öntet házilag: csak frissen finom
Csak pár alapanyag kell a selymes, pikáns szószhoz, amelyet nem csak salátára, bármilyen grillezett húsra vagy zöldségre ráönthetünk.
A citrusos öntetek és szószok igazi jolly jokernek számítanak, hiszen nagyon sok étellel kombinálhatók, és anélkül hozzák ki az alapanyagok ízét, hogy azokat elnyomnák. Ezzel a vinaigrette-tel sincs ez másként, hiszen egy frissítő és üde kiegészítő, amit öröm lesz az ételre locsolni.
Ez a citromos vinaigrette a saláták mellett sült zöldségek, leveles zöldségek vagy akár gabonaalapú köretek ízesítője is lehet, és annyira egyszerű összedobni, hogy akár utolsó pillanatban is elkészítheted. Mivel hűtőben 1 hétig is eláll, megéri nagyobb adagot betervezni, amit aztán többször is felhasználhatsz.
Egy kisebb tálban keverjük össze a citromlevet, a mustárt, a fokhagymát, a juharszirupot vagy mézet, a sót és a borsot.
Kisebb adagokban keverjük hozzá az olívaolajat, és folytassuk a keverést, amíg az öntet összeáll.
Adjuk hozzá a kakukkfüvet, ha használunk, és öntsük jól záródó edénybe. Hűtőben tároljuk, és 1 héten belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu