Brokkolislaw, azaz krémes káposztasaláta brokkolival: grillezéshez szuper
Könnyen elkészíthető, krémes és színes saláta, amely remek választás, ha egyszerű vacsorára vágysz, de a nyári grillezésekből sem érdemes kihagyni.
Ha szereted a klasszikus coleslaw salátát, mindenképp próbáld ki ezt a csirkével gazdagított, ázsiai ízesítésben készült változatot is! A puhára főtt csirkemelltől még tartalmasabb lesz, könnyed ebédként is megállja így a helyét, akár tortillalapba is betöltheted.
A saláta lelke a dresszing: ebben a mogyoróvaj dominál, de az ázsiai konyhára jellemző szezámolaj, szójaszósz és rizsecet sem hiányozhat belőle. Ne félj, az intenzív ízű szósz eloszlik a zöldségeken és a húson, így nem lesz túl karakteres, mégis keretbe foglalja a salátát.
A csirkemellfilét alaplében vagy sós vízben főzzük puhára, majd szedjük szálakra két villa segítségével.
A káposztát tisztítsuk meg, majd gyaluljuk le, a répát pucoljuk meg, vágjuk vékony csíkokra a paprikákkal és a zöldhagymával együtt. A koriandert vágjuk finomra.
A dresszing hozzávalóit keverjük össze egy tálkában.
Keverjünk össze mindent egy nagy tálban, a dresszinget több részletben adagoljuk, nem biztos, hogy mind kelleni fog.
Rögtön kínálhatjuk is.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu