Fűszeres, csípős arrabbiata szósz - Minél tovább főzöd, annál finomabb

4
Nyomtatás
arrabiata szósz cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az arrabbiata szószt tényleg csak azoknak ajánljuk, akik rajonganak a csípősért, mert csak jó erősen érdemes elkészíteni.

Az igazán jó arrabbiata szósz - a bolognaihoz hasonlóan - türelmet és időt kíván, úgyhogy bármennyire is egyszerűnek tűnik, ne 10 perccel a vacsora előtt állj neki. Ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, legalább két órát kell rotyognia alacsony lángon, de utána biztosan nem lesz rá panasz. Az összetevők listája nagyon rövid, csak jó minőségű paradicsomkonzervre és zöldfűszerekre lesz szükséged, illetve a csípősség eléréséhez chilire. 

Az arrabbiata szó jelentése dühös, amely az étel erejére utal, bizony, nem árt magad mellé zsebkendőt készíteni, mert elég csípős lesz a végeredmény. Az édes paradicsommal kicsit ellensúlyozhatod a nagyon intenzív, fűszeres ízt. Figyelj rá, hogy ehhez a recepthez kevésbé savas paradicsomot használj, ha nem kaptál ilyet, ezekkel a módszerekkel lágyíthatod. 

Ha mégsem paradicsomos alapú tésztára vágysz, akkor ezt a spenótos-sajtosat készítsd el. 

Csípős arrabbiata szósz

arrabbiata

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz kockázott paradicsom (konzerv)
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 0.5 kávéskanál chilipehely
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 teáskanál bazsalikom (őrölt)
  • 1 teáskanál oregánó (őrölt)
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben óvatosan forrósítsuk fel az olajat, dinszteljük meg a zúzott fokhagymát 30-60 másodperc alatt. Keverjük folyamatosan, hogy le ne égjen. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, a sűrített paradicsomot, a chilipelyhet (ízlés szerint), sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Alacsony lángon, gyakran kevergetve rotyogtassuk legalább 2 órán át. 

Tipp: Ha egyneműre szeretnénk, akkor nyugodtan turmixoljuk össze. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon