Szaftos, mustáros-fokhagymás csirkecombok: így lesz vajpuha a hús
Akár a körettel együtt is sütheted az ízletes combokat, így kevés munkával készíthetsz laktató főételt.
Ha szereted a chilit, ezt a receptet is imádni fogod! A csípős csirkecomb valódi ízbomba lesz, nagyon izgalmas húsételt tehetsz majd az asztalra. Hogy azért ne okádj tüzet, a méregerős paprikák helyett jalapeño ízesíti a pácot, illetve egy kevés chilipehely, de ezt ízlés szerint adagolhatod aszerint, hogy mennyire kedveled a csípőset.
Bár a recept kicsit időigényes az előkészítés és a pácolás miatt, a tényleges munka minimális vele, bátran állj neki kezdőként is. Nyáron, grillszezonban pedig a rácson süsd meg a húst, a füstös aroma nagyon feldobja.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A paprikákat vágjuk karikákra, a hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk szeletekre. Tegyük őket egy tálba, locsoljuk rájuk az olajat, sózzuk, borsozzuk őket. Osszuk szét a zöldségeket a tepsin, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg megpuhulnak. Hagyjuk picit hűlni, majd tegyük egy turmixgépbe.
Adjuk a sült zöldségekhez a pác minden hozzávalóját, majd dolgozzuk pürés állagúra.
A csirkecombok mindkét felét sózzuk, tegyük egy tálba. Öntsük rájuk a pác felét, alaposan forgassuk össze a combokkal, hogy mindenhol bevonja. A tálat fedjük le, tegyük a combokat minimum 1 órára a hűtőbe.
A maradék pácot tegyük a tűzhelyre, forrósítsuk fel, majd adjunk hozzá 1 ek. vajat. Addig főzzük, míg eléri a kívánt sűrűséget, lehet hígabb és krémesebb is. Sózzuk, ha szükséges.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A combokat vegyük ki a pácból, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Toljuk a sütőbe, míg teljesen megpuhul, kb. 40-45 percre, vagy míg a belső hőmérséklete eléri a 80 fokot.
A kész csirkecombokat a szósszal együtt kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu