Szaftos, mustáros-fokhagymás csirkecombok: így lesz vajpuha a hús

mustaros-csirkecomb2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akár a körettel együtt is sütheted az ízletes combokat, így kevés munkával készíthetsz laktató főételt.

Ha nem szeretnél sokat a konyhában ácsorogni, próbáld ki az alábbi receptet, ténylegesen 10 perc munkát kell rászánnod, a többit a hűtő és a sütő végzi. 

A csirkecomb a páctól lesz omlós és isteni, a marinádba olívaolaj, fokhagyma, petrezselyem, mustár és citrom kerül, így nagyon frissítő lesz a végeredmény. Hogy az ízek átjárják a húst, legalább 3 óráig hagyd a pácban. 

Ha a körettel sem szeretnél bíbelődni, dobj a combok mellé krumplit vagy más gyökérzöldséget, együtt süsd meg vele, pont egyszerre fognak elkészülni a hússal.

Mustáros-fokhagymás csirkecomb

mustaros-csirkecomb

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 1 kg csirkecomb
  • 30 ml olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 tk
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A petrezselymet aprítsuk össze.

A csirkecombon kívül keverjünk össze minden hozzávalót egy fémtálban, majd forgassuk bele a csirkecombokat. Alaposan dolgozzuk a marinádot a húsba, a bőre alá is jusson. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum 3, de inkább 6-8 órára.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A combokat helyezzük a bőrös felükkel lefelé a tepsire, majd kenjük le őket a maradék marináddal. 

Toljuk a sütőbe 25 percre, majd fordítsuk meg őket, toljuk vissza még 25 percre, míg szép pirult nem lesz a bőre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük