
Selymes, sajtos-mustáros szószban sült csirkecomb: egy serpenyőben készül
Bár a csirkecombnak több idő kell, míg átsül, a szósz pillanatok alatt kész van, rizzsel kínálva tökéletes ebédet tehetsz az asztalra.
Ha nem szeretnél sokat a konyhában ácsorogni, próbáld ki az alábbi receptet, ténylegesen 10 perc munkát kell rászánnod, a többit a hűtő és a sütő végzi.
A csirkecomb a páctól lesz omlós és isteni, a marinádba olívaolaj, fokhagyma, petrezselyem, mustár és citrom kerül, így nagyon frissítő lesz a végeredmény. Hogy az ízek átjárják a húst, legalább 3 óráig hagyd a pácban.
Ha a körettel sem szeretnél bíbelődni, dobj a combok mellé krumplit vagy más gyökérzöldséget, együtt süsd meg vele, pont egyszerre fognak elkészülni a hússal.
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A petrezselymet aprítsuk össze.
A csirkecombon kívül keverjünk össze minden hozzávalót egy fémtálban, majd forgassuk bele a csirkecombokat. Alaposan dolgozzuk a marinádot a húsba, a bőre alá is jusson. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum 3, de inkább 6-8 órára.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A combokat helyezzük a bőrös felükkel lefelé a tepsire, majd kenjük le őket a maradék marináddal.
Toljuk a sütőbe 25 percre, majd fordítsuk meg őket, toljuk vissza még 25 percre, míg szép pirult nem lesz a bőre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu