
Szaftos, mustáros-fokhagymás csirkecombok: így lesz vajpuha a hús

Akár a körettel együtt is sütheted az ízletes combokat, így kevés munkával készíthetsz laktató főételt.
Ha nem szeretnél sokat a konyhában ácsorogni, próbáld ki az alábbi receptet, ténylegesen 10 perc munkát kell rászánnod, a többit a hűtő és a sütő végzi.
A csirkecomb a páctól lesz omlós és isteni, a marinádba olívaolaj, fokhagyma, petrezselyem, mustár és citrom kerül, így nagyon frissítő lesz a végeredmény. Hogy az ízek átjárják a húst, legalább 3 óráig hagyd a pácban.
Ha a körettel sem szeretnél bíbelődni, dobj a combok mellé krumplit vagy más gyökérzöldséget, együtt süsd meg vele, pont egyszerre fognak elkészülni a hússal.
-
2023-09-17 07:52:02
-
2023-09-12 08:52:01
-
2023-09-09 08:36:02
Mustáros-fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók 8 darabhoz
- 1 kg csirkecomb
- 30 ml olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek friss petrezselyem
- 0.5 db citrom leve
- 1 ek dijoni mustár
- 1 tk só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A petrezselymet aprítsuk össze.
A csirkecombon kívül keverjünk össze minden hozzávalót egy fémtálban, majd forgassuk bele a csirkecombokat. Alaposan dolgozzuk a marinádot a húsba, a bőre alá is jusson. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum 3, de inkább 6-8 órára.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A combokat helyezzük a bőrös felükkel lefelé a tepsire, majd kenjük le őket a maradék marináddal.
Toljuk a sütőbe 25 percre, majd fordítsuk meg őket, toljuk vissza még 25 percre, míg szép pirult nem lesz a bőre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!