Vajpuha, ragacsos csirkecomb házi BBQ-szósszal: sütőben sül omlósra
Minimális munkával készíthetsz elképesztően szaftos és ízletes sült csirkecombot, amelynek a házi BBQ-szósz a lelke.
A sült csirkecomb a kezdő konyhatündérek kedvence, hisz az elkészítése gyerekjáték. Ha már belejön az ember, akkor a sima fűszeres, pácolt változatok helyett töltve is elkészíthető a finomság. Most azonban az egyszerűségnél maradunk, és egy rozmaringos receptet ajánlunk, melyben a hús és a köret együtt készül.
A receptet érdemes picit feldobni. Először úgy készítsd el, ahogy a receptben írtuk, aztán jöhet a kísérletezés. A csirkecombokhoz érdemes 1-2 deciliter tejszínt és 1 evőkanál mustárt is keverni, így a hús sokkal omlósabbra sül, jó szaftos és ízletes. Krumpliból édesburgonyát is használhatsz, amely mellé cukkini is keverhető. Az elkészült fogás mellé savanyúság és ropogós kenyér is illik.
A csirkecombokat vágjuk be, ha szeretnénk, majd tegyük keverőtálba, és forgassuk egybe a sóval, borssal, a rozmaring felével, fokhagymával és olajjal.
A hagymát tisztítsuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint.
A megtisztított krumplit tetszés szerint daraboljuk fel, majd tegyük egy másik keverőtálba. A krumplihoz adjuk hozzá az előkészített hagymát, sót, borsot és a rozmaring másik felét.
Egy tepsit vagy jénait kenjünk ki kevés olajjal vagy zsírral, majd tegyük rá a rozmaringos, krumplis hagymát. Ennek a tetejére helyezzük a csirkecombokat, majd kevés olaj mehet még rá, ha úgy érezzük, illetve egy kevés, kb. 1 deci víz.
Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a combokat.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu