Rozmaringos csirkecomb vele sült burgonyával: egyszerű és finom

8
Nyomtatás
Rozmaringos sült csirkecomb és krumpli cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés munkával készül a mutatós és ízletes tepsis lakoma, amely mellé jár a savanyúság és a ropogós kenyér.

A sült csirkecomb a kezdő konyhatündérek kedvence, hisz az elkészítése gyerekjáték. Ha már belejön az ember, akkor a sima fűszeres, pácolt változatok helyett töltve is elkészíthető a finomság. Most azonban az egyszerűségnél maradunk, és egy rozmaringos receptet ajánlunk, melyben a hús és a köret együtt készül.

Így is lehet

A receptet érdemes picit feldobni. Először úgy készítsd el, ahogy a receptben írtuk, aztán jöhet a kísérletezés. A csirkecombokhoz érdemes 1-2 deciliter tejszínt és 1 evőkanál mustárt is keverni, így a hús sokkal omlósabbra sül, jó szaftos és ízletes. Krumpliból édesburgonyát is használhatsz, amely mellé cukkini is keverhető. Az elkészült fogás mellé savanyúság és ropogós kenyér is illik.

Rozmaringos sült csirkecomb és krumpli

Rozmaringos sült csirkecomb és krumpli ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkecomb
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 2 teáskanál rozmaring
  • 3 teáskanál fokhagyma (reszelve)
  • kevés olaj
  • 2 fej hagyma
  • 80 dkg krumpli
  • fél teáskanál
  • fél teáskanál fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat vágjuk be, ha szeretnénk, majd tegyük keverőtálba, és forgassuk egybe a sóval, borssal, a rozmaring felével, fokhagymával és olajjal.

A hagymát tisztítsuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint.

A megtisztított krumplit tetszés szerint daraboljuk fel, majd tegyük egy másik keverőtálba. A krumplihoz adjuk hozzá az előkészített hagymát, sót, borsot és a rozmaring másik felét.

Egy tepsit vagy jénait kenjünk ki kevés olajjal vagy zsírral, majd tegyük rá a rozmaringos, krumplis hagymát. Ennek a tetejére helyezzük a csirkecombokat, majd kevés olaj mehet még rá, ha úgy érezzük, illetve egy kevés, kb. 1 deci víz.

Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a combokat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon