Színes, nyári padlizsános curry: marokkói recept szerint készül
Készítsd el a nyár kedvencét, ezt a könnyed, mégis tápláló curryt zöldségekkel: annyira krémes, hogy nem lehet abbahagyni!
A marokkói konyha mindig is híres volt színes fűszereiről és különleges gasztronómiai alkotásairól. Ezúttal egy csirkés fogáson akadt meg a szemünk, amelyben olyan fűszerek keverednek, mint a gyömbér, a sáfrány, a kurkuma és még sorolhatnánk.
Fontos, hogy a húst megfelelően bepácoljuk, hiszen az ebben rejlő fűszerek adják majd meg a fogás igazi esszenciáját.
A citromot karikázzuk fel, majd vágjuk félbe a szeleteket. A fokhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel. A vöröshagymákat szintén tisztítsuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. Az olajbogyókat magozzuk ki és vágjuk félbe. A petrezselymet öblítsük át, majd csepegtessük le és vágjuk fel apróra. A csirkefelsőcombokat tisztítsuk meg.
Készítsük el hozzá a pácot: keverjük össze egy tálban az aprított fokhagymát a sáfránnyal, az őrölt gyömbérrel, a paprikával, a köménnyel és a kurkumával. Adjuk hozzá a sót, illetve borsot ízlés szerint.
A csirkerészeket alaposan dörzsöljük be az elkészült páccal, majd tegyük be a hűtőbe kb. 3 órára.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a bepácolt csirkedarabokat, és mindkét oldalukat pirítsuk meg kb. 4-4 perc alatt, még nem kell átsülniük. Ezután szedjük ki őket egy tányérra és tegyük félre.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt hagymát, majd alacsony-közepes lángon dinszteljük kb. 15 percig. Ezután adjuk hozzá a fahéjrudat, majd tegyük vissza a lepirított csirkedarabokat is. Szórjuk meg az olajbogyókkal és a citromszeletekkel.
Az alaplevet és a citromlevet keverjük össze, majd öntsük rá a csirkére. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük a csirkét kb. fél órán át, vagy míg belül is teljesen átsül.
Tálaláshoz kínáljunk mellé basmati rizst és hintsük meg petrezselyemmel is.
Fotó forrása: Getty Images