Vajpuha csirkemell stroganoff módra: krémes, tejszínes szósszal készül a hús

stroganoff csirke cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elegáns, mégis egyszerűen elkészíthető, a Stroganoff bélszín kistestvére csirkéből készül.

Stroganoff bélszín luxusételnek számít, egész egyszerűen azért, mert a marha legdrágább részéből készül, amit krémes, tejszínes mártásban készítenek el. Az eredeti szósz csak vajból, mustárból és tejfölből állt, ezt lehet bővíteni csemegeuborka, hagyma és paradicsompüré hozzáadásával.

Ezt a fogást csirkéből is készítheted, ugyanolyan finom lesz és sokkal hamarabb fog elkészülni. A tejszínnel készült szósz minden ételt selymessé tesz, nagyon egyszerű a receptje és különböző zöldségekkel dúsíthatod.

A gomba és a hús tökéletes párost alkotnak, csirkecombbal is sütheted együtt őket. A stroganoff csirkébe is gomba kerül, ahogy a hagyományos receptbe is, de comb helyett csirkemellcsíkok kerülnek a serpenyőbe. 

Stroganoff csirke

stroganoff csirke recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 400 gramm csirkemellfilé
  • 200 gramm gomba (csiperke)
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 100 milliliter tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál vaj
  • 1.5 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 3 darab csemegeuborka
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A gombát szeleteljük össze. A csirkemellet vágjuk csíkokra.

Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymákat. Adjuk hozzá a gombát, addig pároljuk, amíg a gombából kiengedett nedvesség el nem párolog.

A csirkemellet forgassuk össze a liszttel, majd tegyük a gomba mellé, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk 5-6 percig, amíg a csirke kicsit megpirul. Tegyük hozzá a felkarikázott uborkákat is. 

Míg a csirke pirul, egy tálban keverjük össze a tejszínt, a tejfölt és a mustárt, majd forgassuk hozzá a húshoz, pároljuk néhány percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük