
Rántott csirkeszárny air fryerben sütve: kefires pácban pihen
Kevés munkával készül a ropogós bundában sült rántott csirkeszárny, amit az esti film nézése közben is falatozhatsz.
Azért szeretem az air fryeres recepteket, mert nem kell annyiszor beröffenteni a nagy sütőt, és a lakásban sem terjeng az olajszag. Könnyen használható, és a benne elkészíthető ételek száma is szinte a végtelennel vetekszik.
Ezúttal egy csirkés húspogácsa receptjét mutatjuk, amivel akár te is meglepheted a szeretteidet egy könnyed vacsora erejéig. Ha pedig még nagyobbat akarsz villantani, úgy a burgerbucit is házilag készítsd!
Készítsünk elő 3 közepes méretű tálat.
Az egyikbe tegyük bele a lisztet, a másikba a felvert tojást, a harmadikba pedig a morzsát, amihez adjuk hozzá az összes többi fűszert is.
A csirkemellet tisztítsuk meg, ha túl vastag, vágjuk hosszában félbe.
Nyomkodjuk bele a lisztbe, majd forgassuk meg a tojásban, végül pedig hempergessük meg a fűszeres morzsában.
Tegyük a csirkemelleket az air fryerbe úgy, hogy azok ne érjenek össze, és ne is fedjék egymást. Ha szükséges, süssük őket két adagban.
Az air fryeren állítsunk be 200 fokot, és süssük meg benne a csirkemelleket kb. 16-18 perc alatt úgy, hogy félidőben megfordítjuk őket a kosárban.
Ha szép aranybarnára sültek, már össze is állíthatjuk velük a csirkeburgert.
A zsemléket felezzük meg, majd tegyük bele a csirkeburgert, és adjuk hozzá a kedvenc feltétjeinket.
Mi ezúttal házi coslaw salátával és egy kis mustárral dobtuk fel a burgerünket.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu