Amerikai káposztasaláta egyszerűen: alig van vele munka

coleslawcover2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A színes, ropogós káposztasaláta függőséget okoz, húsok mellé és szendvicsbe pakolva is érdemes kipróbálni.

A káposztasaláta nagy kedvenc, mely rengetegféle változatban kipróbálható. Szerintem a majonézes a legjobb, amit gyerekjáték összedobni. A lényeg, hogy a káposztát és a sárgarépát reszeld le, úgy lesz a legjobb, könnyedén össze lehet keverni a szósszal.

Így is lehet

A roppanós zöldségek közt más egészséges csemegének is jut hely, keverj hozzá bátran kaliforniai vagy kápia paprikát nagyon vékonyra szeletelve. Ha pedig pikánsabb végeredményre vágysz, akkor 1 evőkanál mustárral gazdagítsd. A bekevert salátát tálalás előtt tedd hűtőbe néhány órára, így az ízek összeérnek. Minél hidegebb, annál finomabb, biztos belőle a repeta!

Amerikai káposztasaláta egyszerűen

coleslawcover

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg fehér káposzta
  • 35 dkg lila káposzta
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 fej lila hagyma
  • 5 ml olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tárkonyecet
  • 5 dl majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A káposztákat és a sárgarépát reszeljük le.

A lila hagymát vágjuk finomra.

Az olajat a cukorral, tárkonyecettel, majonézzel, tejföllel, sóval, borssal keverjük össze. Ezután az előkészített zöldségeket forgassuk egybe a szósszal.

Jól behűtve kínáljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük