
Amerikai káposztasaláta egyszerűen: alig van vele munka

A színes, ropogós káposztasaláta függőséget okoz, húsok mellé és szendvicsbe pakolva is érdemes kipróbálni.
A káposztasaláta nagy kedvenc, mely rengetegféle változatban kipróbálható. Szerintem a majonézes a legjobb, amit gyerekjáték összedobni. A lényeg, hogy a káposztát és a sárgarépát reszeld le, úgy lesz a legjobb, könnyedén össze lehet keverni a szósszal.
Így is lehet
A roppanós zöldségek közt más egészséges csemegének is jut hely, keverj hozzá bátran kaliforniai vagy kápia paprikát nagyon vékonyra szeletelve. Ha pedig pikánsabb végeredményre vágysz, akkor 1 evőkanál mustárral gazdagítsd. A bekevert salátát tálalás előtt tedd hűtőbe néhány órára, így az ízek összeérnek. Minél hidegebb, annál finomabb, biztos belőle a repeta!
-
2023-09-16 11:08:01
-
2023-09-14 06:32:01
-
2023-08-12 07:50:02
Amerikai káposztasaláta egyszerűen

Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg fehér káposzta
- 35 dkg lila káposzta
- 20 dkg sárgarépa
- 1 fej lila hagyma
- 5 ml olaj
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál tárkonyecet
- 5 dl majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A káposztákat és a sárgarépát reszeljük le.
A lila hagymát vágjuk finomra.
Az olajat a cukorral, tárkonyecettel, majonézzel, tejföllel, sóval, borssal keverjük össze. Ezután az előkészített zöldségeket forgassuk egybe a szósszal.
Jól behűtve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!