Tepsis csirkecomb vele sült szilvával: vörösbortól lesz omlós a hús
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Egészséges forró csoki macaporral: a legfinomabb hangulatjavító
Répás-fokhagymás mártogatós: sütőben sült zöldség az alapja
Sütőtökös keksz csokidarabkákkal: puha és szaftos a tésztája
Paradicsomos, cukkinis rakott krumpli: hús nélkül is laktató
Frissen és aszalva is egészséges a szilva: az emésztésnek is jót tesz
A szilva remekül illik szárnyasok mellé, csirkecombbal párosítva isteni lesz, melegítő fűszerekkel érdemes kipróbálni.
A gyümölcs és a hús jól megférnek együtt, bátor fűszerezéssel egész különleges fogás születhet a találkozásukból.
A szilva nagyon finom sütőben készítve, egészen krémesre sütheted. A másik jó tulajdonsága, hogy bátran lehet fűszerezni, az édes és a pikáns aromák is jól állnak neki, nagyon izgalmas végeredmény kerülhet ki a sütőből. A gyümölcs remek köret szárnyasok mellé, csirkecombbal együtt jól fog mutatni a tányéron és az íze sem fog csalódást okozni. Természetesen a fűszerezést bátran ízlésre szabhatod, de ha igazán különleges fogást készítenél, próbáld ki a receptben írt fűszerekkel, sőt, tovább is fokozhatod. A combokra kerülhet szójaszósz és gyömbér, de még csillagánizst is a tepsibe dobhatsz.
Csirkecomb szilvával
Hozzávalók 4 személyre
- 10 darab szilva
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál chilipor
- 1 teáskanál fahéj
- 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- só és bors ízlés szerint
- 2 ág kakukkfű
- kevés olaj
- 2 deciliter vörösbor
Elkészítés:
A szilvát mossuk meg, vágjuk félbe, a magját távolítsuk el.
A kimagozott szilvát tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a mézet, barna cukrot, chilit, fahéjat, alaposan forgassuk egybe.
A combokat fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott kakukkfűvel, majd fektessük őket tepsire, öntsük rájuk az olajat és a bort. A húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, süssük 40 percig (félidőnél fordítsuk meg a húst).
A sütési idő után tegyük a szilvákat a csirkecombok mellé, 15-25 percig süssük még, de figyeljünk arra, hogy a hús ne száradjon ki.
Fotó: Getty Images