Tepsis csirkecomb vele sült szilvával: vörösbortól lesz omlós a hús

2
Nyomtatás
szcscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szilva remekül illik szárnyasok mellé, csirkecombbal párosítva isteni lesz, melegítő fűszerekkel érdemes kipróbálni.

A gyümölcs és a hús jól megférnek együtt, bátor fűszerezéssel egész különleges fogás születhet a találkozásukból.

A szilva nagyon finom sütőben készítve, egészen krémesre sütheted. A másik jó tulajdonsága, hogy bátran lehet fűszerezni, az édes és a pikáns aromák is jól állnak neki, nagyon izgalmas végeredmény kerülhet ki a sütőből. A gyümölcs remek köret szárnyasok mellé, csirkecombbal együtt jól fog mutatni a tányéron és az íze sem fog csalódást okozni. Természetesen a fűszerezést bátran ízlésre szabhatod, de ha igazán különleges fogást készítenél, próbáld ki a receptben írt fűszerekkel, sőt, tovább is fokozhatod. A combokra kerülhet szójaszósz és gyömbér, de még csillagánizst is a tepsibe dobhatsz.

Csirkecomb szilvával

szcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 darab szilva
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 ág kakukkfű
  • kevés olaj
  • 2 deciliter vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mossuk meg, vágjuk félbe, a magját távolítsuk el.

A kimagozott szilvát tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a mézet, barna cukrot, chilit, fahéjat, alaposan forgassuk egybe.

A combokat fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott kakukkfűvel, majd fektessük őket tepsire, öntsük rájuk az olajat és a bort. A húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, süssük 40 percig (félidőnél fordítsuk meg a húst).

A sütési idő után tegyük a szilvákat a csirkecombok mellé, 15-25 percig süssük még, de figyeljünk arra, hogy a hús ne száradjon ki.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon