Puha csirkemell fűszeres tejföllel töltve – Muffinformában sül a fehérjedús vacsora

csirkemell muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Muffinformában szinte bármit megsüthetsz, miért pont a csirkemell lenne kivétel? Adj egy esélyt neki, imádni fogod.

Igazán egyedi módon sütheted és tálalhatod a csirkemellet, ráadásul az alábbi formában biztosan nem szárad ki. Nagyon kevés munkával nemcsak ízletes, hanem fehérjedús fogást is készíthetsz, ha diétázol vagy vigyázol az alakodra, különösen jól jöhet.

A csirkemell most muffinfomában sült, és nemcsak gyorsabban, hanem kevesebb munkával készült. Ha eddig csak édességet készítettél a kis muffinkapszlikban, akkor ideje másként tekintened rájuk, tegyél bele akár krumplit is, és mutatós köretet süthetsz. De reggelit is tálalhatsz így, például ezt a zöldséges omlettet

Ezt a tejfölös szósszal töltött csirkemellet salátával akár előételként is tálalhatod, de ha készítesz hozzá köretet, akkor egy komplett főfogást kapsz. 

Csirkemellmuffin

csirkemell muffin recept

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 2 darab csirkemellfilé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint bazsalikom (őrölt)
  • 1 darab paradicsom
  • 4 evőkanál tejföl
  • 60 gramm reszelt sajt
  • 0.5 kávéskanál fokhagymapor
  • a kenéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket hosszában vágjuk félbe, hogy minél vékonyabb szeleteket kapjunk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és morzsoljunk rájuk bazsalikomot.

A szilikonkapszlikat olajozzuk ki, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.

A paradicsomot kockázzuk fel, tegyük egy tálba. Kanalazzuk hozzá a tejfölt, adjuk hozzá a reszelt sajtot és a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk. Alaposan keverjük össze.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Fektessünk mindegyik kapszliba egy-egy csirkemellszeletet úgy, hogy a szélei túllógjanak a formán. Mindegyikbe kanalazzunk a tejfölös keverékből, majd a csirkemell túllógó részét hajtogassuk rá. Tegyünk a tetejére még egy kanállal a tejfölös keverékből.

Süssük a csirkemelleket 35-40 percig, majd vegyük ki, szórjunk a tetejükre még egy kevés sajtot, és süssük további 10 percet.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük