Puha csirkemell fűszeres tejföllel töltve – Muffinformában sül a fehérjedús vacsora
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Muffinformában szinte bármit megsüthetsz, miért pont a csirkemell lenne kivétel? Adj egy esélyt neki, imádni fogod.
Igazán egyedi módon sütheted és tálalhatod a csirkemellet, ráadásul az alábbi formában biztosan nem szárad ki. Nagyon kevés munkával nemcsak ízletes, hanem fehérjedús fogást is készíthetsz, ha diétázol vagy vigyázol az alakodra, különösen jól jöhet.
A csirkemell most muffinfomában sült, és nemcsak gyorsabban, hanem kevesebb munkával készült. Ha eddig csak édességet készítettél a kis muffinkapszlikban, akkor ideje másként tekintened rájuk, tegyél bele akár krumplit is, és mutatós köretet süthetsz. De reggelit is tálalhatsz így, például ezt a zöldséges omlettet.
Ezt a tejfölös szósszal töltött csirkemellet salátával akár előételként is tálalhatod, de ha készítesz hozzá köretet, akkor egy komplett főfogást kapsz.
Csirkemellmuffin
Hozzávalók 4 darabhoz
- 2 darab csirkemellfilé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint bazsalikom (őrölt)
- 1 darab paradicsom
- 4 evőkanál tejföl
- 60 gramm reszelt sajt
- 0.5 kávéskanál fokhagymapor
- a kenéshez olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket hosszában vágjuk félbe, hogy minél vékonyabb szeleteket kapjunk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és morzsoljunk rájuk bazsalikomot.
A szilikonkapszlikat olajozzuk ki, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A paradicsomot kockázzuk fel, tegyük egy tálba. Kanalazzuk hozzá a tejfölt, adjuk hozzá a reszelt sajtot és a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk. Alaposan keverjük össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Fektessünk mindegyik kapszliba egy-egy csirkemellszeletet úgy, hogy a szélei túllógjanak a formán. Mindegyikbe kanalazzunk a tejfölös keverékből, majd a csirkemell túllógó részét hajtogassuk rá. Tegyünk a tetejére még egy kanállal a tejfölös keverékből.
Süssük a csirkemelleket 35-40 percig, majd vegyük ki, szórjunk a tetejükre még egy kevés sajtot, és süssük további 10 percet.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors