
Sütőben sült parmezános krumpli: a fenséges köret muffinformában pirul

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Görögdinnyés margarita: üde, nyári koktélt mutatunk

Mennyei bruschetta otthon: édes, érett paradicsomból a legfinomabb

Hűsítő citromos fagyi 3 hozzávalóból: gép nélkül készül

Frissítő uborkasaláta joghurttal: a legjobb kánikularecept

Paradicsomos töltött paprika jó kaprosan: bulgurral is kipróbálhatod
A rozmaringgal és parmezánnal készült krumpli az ünnepi asztalra is felkerülhet köretként.
Szerény finomság a burgonya, a zöldségből mégis rengeteg izgalmas fogás készülhet. Ha már kezd eleged lenni a krumplipüréből vagy sült burgonyából, akkor próbálj ki rég elfeledett kedvenceket, például a lagzis- vagy a selmeczi krumplit. Persze újragondolt receptekből is bő a választék, itt van rögtön a nagy kedvenc parmezános burgonya.
A parmezános krumpli több módon készülhet, az én személyes kedvencem muffinformában pirul. Kívül ropogós, belül pedig krémes és ízekben gazdag, ráadásul nagyon mutatós, akár az ünnepi menüben is helyet kaphat.
Parmezános krumpli

Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab krumpli
- 100 g parmezán
- 3 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
- olaj vagy vaj a forma kenéséhez
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál rozmaring
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vágjuk olyan vékony karikákra, amennyire csak tudjuk, majd a szeleteket helyezzük keverőtálba.
A burgonyához adjuk hozzá a parmezánt, vajat vagy olajat, fűszereket, alaposan forgassuk egybe az egészet.
A muffinformát kenjük ki vajjal vagy olajjal.
A burgonyaszeleteket pakoljuk a muffinformába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-50 percre, míg a burgonyahalmok szép aranybarnára sülnek.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors