Sütőben sült parmezános krumpli: a fenséges köret muffinformában pirul
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
A rozmaringgal és parmezánnal készült krumpli az ünnepi asztalra is felkerülhet köretként.
Szerény finomság a burgonya, a zöldségből mégis rengeteg izgalmas fogás készülhet. Ha már kezd eleged lenni a krumplipüréből vagy sült burgonyából, akkor próbálj ki rég elfeledett kedvenceket, például a lagzis- vagy a selmeczi krumplit. Persze újragondolt receptekből is bő a választék, itt van rögtön a nagy kedvenc parmezános burgonya.
A parmezános krumpli több módon készülhet, az én személyes kedvencem muffinformában pirul. Kívül ropogós, belül pedig krémes és ízekben gazdag, ráadásul nagyon mutatós, akár az ünnepi menüben is helyet kaphat.
Parmezános krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab krumpli
- 100 g parmezán
- 3 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
- olaj vagy vaj a forma kenéséhez
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál rozmaring
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vágjuk olyan vékony karikákra, amennyire csak tudjuk, majd a szeleteket helyezzük keverőtálba.
A burgonyához adjuk hozzá a parmezánt, vajat vagy olajat, fűszereket, alaposan forgassuk egybe az egészet.
A muffinformát kenjük ki vajjal vagy olajjal.
A burgonyaszeleteket pakoljuk a muffinformába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-50 percre, míg a burgonyahalmok szép aranybarnára sülnek.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors