![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Omlós csirkemell őszibarackkal sütve – Könnyű és egészséges nyári fogás
![barackos csirkemell cover](https://kep.index.hu/1/0/3385/33859/338599/33859909_2593041_3c10cc02d89d9800fbc8d97fd3c4ba9b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az őszibarack nemcsak sütemények csodás alapanyaga, hanem húsokkal is remekül megfér.
A barack, a nyár egyik legfinomabb gyümölcse annyira jól illik minden ételhez, hogy legszívesebben minden nap készítenék belőle valamit. De ha nem süteménybe, hanem főételhez szeretnénk használni, akkor is jusson eszünkbe, csirkével például remek páros alkotnak.
A csirke szaftos lesz tőle, az őszibarack pedig elképesztően puhán olvad bele a szaftba. Érdemes egy kis mézzel készíteni, valamint vöröshagyma helyett lilahagymával, mert a lilahagyma édeskés ízvilága nagyon jól megy a barackhoz.
Csirkemell őszibarackkal
![barackos csirkemell recept](https://kep.index.hu/1/0/3385/33859/338599/33859923_0764a37f902eab539c96600fc02ceed7_wm.jpg)
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab csirkemellfilé
- 4 darab őszibarack
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 fej lilahagyma
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- 1 kávéskanál rozmaring
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra. A barackot mossuk és hámozzuk meg, kockázzuk fel.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, a csirke mindkét oldalát pirítsuk meg. Szedjük ki a serpenyőből, tegyük egy tányérra, takarjuk le alufóliával.
Az olajon dinszteljük meg a hagymát, szórjuk rá a rozmaringot, tegyük bele a barackot, adjuk hozzá a mézet és a balzsamecetet, majd pároljuk alacsony lángon az őszibarackot. Ha megpuhult, tegyük vissza a csirkemelleket, kanalazzuk rá a szaftot, még pár percig pirítsuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!