Csirkemell roppanós zöldségekkel: az ízletes fogás egyszerűen készül
A tartalmas egytálétel aromás fűszerekkel megbolondítva csábít. Rizzsel vagy pitával kínálva nagyszerű étek, amit érdemes kipróbálni.
Az ázsiai fűszerekkel készült fogás megalkotása nem nehéz, ráadásul tartalmas és ízletes, amely a család minden tagjának ízleni fog.
A serpenyőben pirult hús mellé sárgarépa és brokkoli kerül. A zöldségeket elő kell főzni, mielőtt a csirkemellel egybeforgatnád, úgy hamarabb elkészül, és roppanós textúrában élvezhetők az egészséges hozzávalók. A fogást bátran tovább gazdagíthatod, elfér benne finomra aprított újhagyma és pirított szezámmag is.
Csirkemell roppanós zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál chilipor
- 2 evőkanál édes-savanyú szósz
- 2 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 darab sárgarépa
- 1 fej brokkoli (kisebb)
- kevés olaj
Elkészítés:
A húst vágjuk vékony csíkokra. Ezután sóval, borssal, fokhagymával, gyömbérrel, chilivel, édes-savanyú szósszal, szezámolajjal és étkezési keményítővel forgassuk egybe.
A sárgarépát pucoljuk és mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
A brokkolit szedjük rózsáira és mossuk meg.
Az előkészített zöldségeket dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és főzzük 4-6 percig.
Az előkészített húst a szafttal együtt, kevés olajon pirítsuk fehéredésig. Ezután forgassuk hozzá a zöldségeket (sárgarépa, brokkoli). Az ételt kóstoljuk meg, majd szükség szerint ízesítsük.
A kész fogást rizzsel kínáljuk.
-
2024-04-25 07:32:01
-
2024-04-06 08:36:01
-
2024-03-31 09:28:02
Fotók: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!