Csirkemell roppanós zöldségekkel: az ízletes fogás egyszerűen készül

1
Nyomtatás
Csirkemell sült zöldségekkel cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tartalmas egytálétel aromás fűszerekkel megbolondítva csábít. Rizzsel vagy pitával kínálva nagyszerű étek, amit érdemes kipróbálni.

Az ázsiai fűszerekkel készült fogás megalkotása nem nehéz, ráadásul tartalmas és ízletes, amely a család minden tagjának ízleni fog.

A serpenyőben pirult hús mellé sárgarépa és brokkoli kerül. A zöldségeket elő kell főzni, mielőtt a csirkemellel egybeforgatnád, úgy hamarabb elkészül, és roppanós textúrában élvezhetők az egészséges hozzávalók. A fogást bátran tovább gazdagíthatod, elfér benne finomra aprított újhagyma és pirított szezámmag is.

Csirkemell roppanós zöldségekkel

Csirkemell sült zöldségekkel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál chilipor
  • 2 evőkanál édes-savanyú szósz
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 fej brokkoli (kisebb)
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk vékony csíkokra. Ezután sóval, borssal, fokhagymával, gyömbérrel, chilivel, édes-savanyú szósszal, szezámolajjal és étkezési keményítővel forgassuk egybe.

A sárgarépát pucoljuk és mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.

A brokkolit szedjük rózsáira és mossuk meg.

Az előkészített zöldségeket dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és főzzük 4-6 percig.

Az előkészített húst a szafttal együtt, kevés olajon pirítsuk fehéredésig. Ezután forgassuk hozzá a zöldségeket (sárgarépa, brokkoli). Az ételt kóstoljuk meg, majd szükség szerint ízesítsük.

A kész fogást rizzsel kínáljuk.

Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon