Serpenyős, kolbászos egytálétel: sok zöldség gazdagítja

serpenyos-egytaletel
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a fogás egy klasszikus, olasz kolbászos egytálétel, ami sok hagymával és paprikával készül.

A kolbászos, zöldséges ételek igen népszerűek a mediterrán vidékeken, ezek az alapanyagok mind könnyen elkészíthető és laktató fogásokat ihletnek meg ott, ahol az adott hozzávalók frissen is megteremnek. 

Ez a borecetes, színes paprikákkal készülő, kolbászszaftos egytálétel tökéletes választás lesz egy szelet friss és ropogós kenyér mellé. 

Serpenyős, kolbászos egytálétel

serpenyos-egytaletel

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 szál olasz kolbász (mással is helyettesíthető)
  • 3 db trikolor kaliforniai paprika
  • 1 db nagy lila hagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk őrölt pirospaprika
  • 200 ml csirkealaplé
  • 1 ek vörösborecet
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

A paprikákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd szeleteljük fel őket hosszanti szeletekre. A hagymát is tisztítsuk meg, és szintén vágjuk fel hosszában. A fokhagymagerezdeket nyomjuk át egy fokhagymanyomón. 

A kolbászokat szurkáljuk meg egy villával, majd tegyük őket egy nagy, hideg tűzálló serpenyőbe.

Süssük őket közepes lángon a tűzhelyen kb. 14 percig. Időnként fordítsuk meg őket, hogy minden oldaluk egységesen piruljon. 

A kész kolbászokat szedjük tányérra.

A serpenyőbe tegyük bele a paprikát és a hagymát, majd a visszamaradt kolbászzsíron dinszteljük közepes lángon, gyakran megkeverve. Kb. 5-7 perc alatt kezdenek el megpuhulni. 

Ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét, a fokhagymát, a sót és a pirospaprikát. 

Kevergetve főzzük, amíg a paradicsompüré szépen át nem jár minden zöldséget. 

Ekkor adjuk hozzá az alaplevet és a borecetet.

Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük addig, amíg a folyadék szinte teljesen elfő róla. 

Ekkor vágjuk fel a kolbászokat kisebb darabokra, majd tegyük bele a hagymás, paprikás keverékbe.

A serpenyőt tegyük be az előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 percig süssük. Ennyi idő alatt a kolbászok kellemesen átmelegednek, a zöldségek pedig tovább puhulnak. 

Ha elkészült az étel, hagyjuk pár percig hűlni a tűzhelyen, majd friss kenyérrel tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük