A csirkemellfiléket tisztítsuk meg, vágjuk hosszában félbe. A csirkemellszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítsük.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékony szeletekre vagy kockákra. A fokhagymát is pucoljuk meg, reszeljük le.
Az olajat és a vaj felét forrósítsuk fel egy serpenyőben. Tegyük bele a csirkemellet, majd süssük oldalanként 5-6 percig, vagy míg kívül szépen megpirul és belül is átsül. Tegyük egy tányérra.
A serpenyőbe tegyük bele a maradék vajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát. Addig dinszteljük, míg áttetsző lesz és megpuhul. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd fél perc múlva öntsük fel az alaplével.
Várjuk meg, míg az alaplé feloldja az esetlegesen a serpenyő aljára ragadt pörzsanyagot, majd adjuk hozzá a tejfölt. Melegítsük össze, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
Adjuk hozzá a csirkemellet, azzal is melegítsük egybe pár perc alatt, majd zöldhagymakarikákkal kínáljuk.