Vajpuha csirkemell tejszínes-fokhagymás szószban – Villámgyorsan kész a laktató fogás

csirkemell tejszínes szószban cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csupán a szószon múlik, hogy mennyire lesz szaftos a csirkemell, ez biztosan az egyik kedvenced lesz.

A csirkemellet sokan azért nem szeretik, mert irtó könnyen kiszárad, cipőtalpat pedig senki nem rágcsál szívesen. Nem kell félni tőle, ha így sütöd, akkor nem lesz száraz. A csirkemell nagyon népszerű hús a diétázók, sportolók és az alakjukra odafigyelők körében, hiszen a fehérjebevitel szempontjából fontos táplálék.

A legjobb és legszaftosabb csirkét akkor kapod, ha az öntet minél krémesebb és selymesebb. A tejszínes szószokhoz nagyon jól illenek az olyan idényzöldségek, mint a spenót és a spárga, de gombával is dúsíthatod a fogást. Ha pedig nincs sok időd, akkor csak piríts egy kis fokhagymát a tejszínhez és azzal forgasd össze a kisült húst. 

Csirkemelll tejszínes-fokhagymás szószban

csirkemell tejszínes szószban recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz:

Hús:

  • 4 szelet csirkemell (filé)
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • sütéshez olívaolaj

Szósz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 220 milliliter tejszín
  • 1 teáskanál keményítő
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • opcionális kapor
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be a fűszerekkel. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk meg a hús mindkét oldalát néhány perc alatt. Vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre. 

Az apróra vágott fokhagymát dinszteljük meg a visszamaradt olajon. Szórjuk rá a szárított zöldfűszereket, keverjük össze, majd öntsük rá a tejszínt, egyet forraljunk rajta. Közben a keményítőt keverjük el egy kevés hideg vízben, majd öntsük hozzá a tejszínhez és folyamatosan keverve várjuk meg, amíg besűrűsödik. Ha szeretnénk, szórjunk bele friss kaprot. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, forgassuk bele a szószba. Azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük