Ínycsiklandó csirkepörkölt borsóval dúsítva: tejszíntől sűrű a szaftja

Csirkepörkölt borsóval cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ínycsiklandó pörkölt nem a megszokott módon készül, tejföl helyett tejszín teszi ellenállhatatlanul selymessé.

A pörkölt örök kedvenc, sokféle recept szerint kipróbálható. Nemcsak hússal, hanem zöldségekkel dúsítva vagy csak zöldségekkel, vegán változatban is le lehet tesztelni. A mostani receptben két kedvenc alapanyagot házasítottunk, a végeredmény pedig fantasztikus lett!

A receptben a csirkehús és a borsó találkoznak, párosukból pompás pörkölt készül. A pörkölt tejtermék nélkül is az asztalra kerülhet, aki azonban selymessé szeretné varázsolni, a sűrű szaftot tejszínnel dúsítsa. Így valami fenséges!

Csirkepörkölt borsóval

Csirkepörkölt borsóval ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • 3 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 dl víz
  • 1 darab paradicsom (félbevágva)
  • 1 darab paprika (félbevágva)
  • 1 teáskanál majoránna
  • 200 g borsó
  • 300 ml főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk közepes méretű kockákra.

A hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fűszerpaprikát, keverjük el, majd a húst is forgassuk hozzá, és pirítsuk fehéredésig. Míg a hús pirul, fűszerezzük sóval és borssal.

A lepirult húst öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a félbevágott paradicsomot, paprikát és majoránnát. A pörköltet főzzük 30-35 percig, majd adjuk hozzá a borsót. Ezután főzzük még 10-15 percig, majd keverjük hozzá a tejszínt. Rottyanásig főzzük. Ha szeretnénk, finomra aprított petrezselyemmel is szórjuk meg.

A pörköltet tésztával, rizzsel, krumplival vagy kenyérrel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon