Álompuha gnocchi ínycsiklandó gombás raguval: házilag készül a tészta is
Isteni házi készítésű gnocchival tálalhatod a gombaragut, és még elkészíteni is pofonegyszerű.
A gombapörköltnek sok változata létezik. Van, amelyikbe csak hagyma és fűszerpaprika kerül, van, amelyiket friss paprika és paradicsom is kiegészíti, és mindemellé tejföl is megy.
A fűszerezésben is vannak eltérések: a friss petrezselyem a legtöbb verziónál megtalálható, de akár kevés köményt és majoránnát is tehetsz bele, mert mindkettő jól áll a gombának.
Forraljunk enyhén sós vizet, majd főzzük ki benne a tésztát a csomagoláson szereplő leírás szerint. Szűrjük le, és tegyük félre.
A hagymát 2-3 perc alatt dinszteljük üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk 1 percig. Adjuk hozzá a paprikát, a paradicsomot és a gombát, és időnként átkeverve, közepes hőfokon pirítsuk 4-5 percig.
Keverjük hozzá a sót, borsot, pirospaprikát, majoránnát, öntsük fel a vízzel, és fedő alatt rotyogtassuk 10 percig. Közben a keményítőt keverjük csomómentesre a joghurttal (vagy tejföllel), és keverjük az alaphoz. Főzzük további 1 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik, majd keverjük bele az ecetet és a friss petrezselymet is, és vegyük le a tűzről.
Hagyjuk pihenni pár percig, hogy az ízek jól összeálljanak, majd a tésztával fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors