Egylábasos paradicsomos-csirkés tészta: tejjel lágyíts az ízeken
Kezdők is bátran nekiállhatnak az egylábasos recepteknek, csak mindent össze kell keverni egy edényben, majd hagyni, hogy a tűzhely tegye a dolgát.
Amellett, hogy laktató és isteni finom, nagy előnye ennek a tésztának, hogy egylábasos, vagyis egy edényben készül minden, nem kell utána sokat mosogatni. A tészta alaplében és tejszínben fő, és miközben puhul, magába szívja a folyadék egy részét, besűríti a szószt.
A tészta mellé ezúttal csirkemell és bacon került, előbbi vajpuha lesz, utóbbi ropogós, tökéletes kontrasztot képeznek. Hogy picit frissebb legyen az összhatás, petrezselyem is van benne bőven, a parmezán pedig karaktert ad neki.
Ha szeretnéd, a receptet könnyedén továbbálmodhatod, spenóttal, zöldborsóval keverve is isteni lesz.
A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk kockákra, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük paprikával, oregánóval, bazsalikommal.
Forrósítsunk egy kevés olajat egy nagy, mély serpenyőben, majd süssük a csirkét fehéredésig, az sem baj, ha picit megpirul. Szedjük egy tányérra.
A baconszeleteket tegyük a serpenyőbe, majd süssük ropogósra (vagy ízlés szerint). Tegyük félre.
Ha szükséges, tegyünk még egy kevés olajat a serpenyőbe, majd dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Ha puha, mehet rá a zúzott fokhagyma, majd 1 perc után az alaplé és a tejszín. Ha gyöngyözik a szósz, adjuk hozzá a tésztát, majd főzzük a csomagoláson megadott ideig, míg al dente nem lesz.
Ha kész a tészta és besűrűsödött a szósz, keverjük bele a reszelt parmezánt, majd forgassuk hozzá a csirkét és a bacont is. Legvégül az összeaprított petrezselymet keverjük bele, majd tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu